Bombaları teröristlerden ele geçirmiş

Olay, iki gün önce akşam saatlerinde, ilçeye bağlı Alazlı Mahallesi’nde meydana geldi. Mahallenin Cevizli mevkisindeki dere kenarında sohbet eden arkadaş grubundan birinin tabancayla havaya ateş etmesinden rahatsız olan çevre sakinleri, durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Şikayet üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Kimliği tespit edilen şüpheli M.Ö. yakalanarak gözaltına alınırken, bölgede terk edilmiş 1 araca rastlandı. Ekipler, 8 yıl önce özel harekât polisi olarak görev yaptığı Güneydoğu’da teröristlerce girilen çatışmada gözünden yaralanarak gazi olan M.Ö.’ye ait olduğu tespit edilen araçta, savcılık izniyle arama yaptı. Aramada, araç içinde silahlar, mermi ve 2 adet el bombası ele geçirildi. Gözaltına alınan M.Ö., sorgusunun ardından sevk edildiği ilçe adliyesinde, mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

MÜHİMMATLARI TEDBİR AMAÇLI TAŞIYORMUŞ

Olayla ilgili soruşturma sürerken, ifadesinde mühimmatları olası terör saldırısından korunmak amacıyla taşıdığını söyleyen M.Ö., şunları söyledi: ''Araçtaki mühimmatlar bana aittir. Bu mühimmatlardan 2 adet el bombasını, daha önce görev yaptığım zamanlarda arazide teröristlerden ele geçirmiştim. Fişeklerin hemen hemen hepsi, yine görev yaptığım zamandan kullanmayanların yerine aldığım mermilerdir. Her ne kadar çatışma olaylarının üzerinden yıllar geçse de, tedbirli olmak, üzerimizden tedirginliği atamadığımız için aracımdaki mühimmatları yanımda taşıyorum. Silah ticareti ise kesinlikle yapmıyorum.'' 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.