BU KİTAP BURAYA KADAR NASIL GELDİ?

Yunan Prof. Konstantinos Fotiadis’in, “Pontos Rumlarına Yönelik Soykırım” isimli kitabı büyük tepki topluyor. Sözde Pontos Rum soykırımında 353 bin insanın hayatını kaybettiği anlatılan kitaba tepki gösteren KTÜ Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Okur, bu tür kitapların Osmanlının son dönemlerinden beri bu bölgeye yönelik uluslararası politikaların altyapısı olduğunu söyledi.

Bunu Basit Bir Kitap Olarak Kabul Etmeyin

Prof. Dr. Mehmet Okur, Prof. Konstantinos Fotiadis’in “Pontos Rumlarına Yönelik Soykırım” adlı kitabına tepki göstererek, “Bu basit bir kitap değildir. Bu tip yayınlar yalanlarıyla kamuoyunu etkiler. Toplumsal hafıza biraz zayıf olunca haliyle etkilenme olur. Bu tip yayınları yalnızca yayın olarak düşünmemeliyiz. Bu provakatif bir kitaptır. Forum Trabzon D&R Mağazası’nda satışta olduğu ortaya çıkan kitapla ilgili yetkililerin harekete geçtiği öğrenildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.