BU SENE YOL SENESİ 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, altyapısı tamamlanan mahallelerde yürütülen asfaltlama çalışmalarını anbean takip ediyor. 1 ve 2 Nolu Beşirli Mahalleleri ile Karşıyaka Mahallesi’ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Zorluoğlu, “Sene sonuna geldiğimizde Ortahisar ilçesinde altyapıdan mütevellit bir üstyapı sorunu kalmayacağını net şekilde söyleyebilirim” dedi.
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, şehrin altyapı sorununu ortadan kaldıracak Ortahisar İçme Suyu Temini Projesi kapsamında yürütülen üstyapı çalışmaları ile yakından ilgileniyor. Programının belirli bölümünü bu konuya ayıran Başkan Zorluoğlu, “Bu sene yol senesi” sloganı doğrultusunda yürütülen asfalt çalışmalarını cadde cadde, sokak sokak inceliyor. Bu kapsamda Başkan Zorluoğlu’nun bugünkü durakları 1 ve 2 Nolu Beşirli mahalleleri ile Karşıyaka Mahallesi oldu. Zorluoğlu’na incelemeleri sırasında TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, 1 Nolu Beşirli Mahallesi Muhtarı Muhittin Eyüboğlu, 2 Nolu Beşirli Mahallesi Muhtarı Murat Kaya, Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Hüsnü Hatipoğlu ve ilgili daire başkanları eşlik etti.
 
SÜRATLE DEVAM EDİYORUZ
İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu, iki sene önce Trabzon tarihinin en büyük altyapı hamlesini başlattıklarını belirterek, “Ortahisar ilçemizdeki 47 mahallemizin neredeyse tamamında içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu ve telekomünikasyon altyapısını bütünüyle yeniliyoruz. Bize doğal gaz firması da eşlik ediyor. Dolayısıyla 5 tane altyapı işi birçok noktada aynı anda devam ediyor. 2 senedir çalışıyoruz. Birçok merkezi tamamladık. Özellikle Meydan bölgesi, Beşirli, Kalkınma, Pelitli, Konaklar ve Karşıyaka mahallelerini tamamladık. Geçtiğimiz yıl başlamıştık. Bu sene süratle devam ediyoruz. Bu sene üstyapıya girdik. Bu sene yol senesi diyoruz. Altyapı dolayısıyla yaptığımız tüm çalışmaların asfaltını, kaldırımını, aydınlatmasını son sürat tamamlıyoruz” dedi.
 
VATANDAŞLARIMIZIN YÜZÜNÜN GÜLMESİ BİZİ MEMNUN ETTİ
Çalışmaların hepsini yerinde görmeye özellikle dikkat ettiğini de vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Bugün 1 ve 2 Nolu Beşirli Mahallesi ile Karşıyaka Mahallesi’nde incelemelerde bulunduk. Hem Ortahisar Belediyesinin kendi bölgesinde yaptığı çalışmaları hem de Büyükşehir Belediyemizin önemli cadde ve sokaklarındaki kaliteli asfalt hizmetini gördük. Aynı zamanda kaldırım çalışmalarımızı gördük. Vatandaşlarımızın yüzlerinin gülmesi bizi ziyadesiyle memnun etti. Muhtarlarımız da sağ olsunlar bu bölgelerdeki memnuniyeti bize ilettiler. Hemşehrilerimizin yüzü güldüğünde bizim de moralimiz yerine geliyor ve daha fazla iş yapma arzusuyla doluyoruz” ifadelerini kullandı.  
 
ÖMÜRLÜK ÇALIŞMA YAPIYORUZ
Trabzon’un çok uzun yıllardır böyle bir çalışmaya şahit olmadığını da dile getiren Başkan Zorluoğlu,  “Israrla şunu söylüyoruz. Biz sadece asfalt dökmüyoruz. Biz önce altyapı yapıyoruz. Yağmur suyu kanalizasyon ve içme suyu çalışmalarını birlikte tamamlıyoruz. Tamamladıktan sonra üzerindeki asfaltı döküyoruz ve artık ömürlük bir çalışma oluyor. Sadece bu bölgede değil Trabzon’un Ortahisar ilçesinin her yerinde asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Ufak tefek sıkıntılar dışında çok uzun yıllar merkez mahallelerimizde bir altyapı-üstyapı çalışması olmayacak inşallah. Bu senenin sonuna geldiğimizde Ortahisar ilçesinde altyapıdan mütevellit bir üstyapı sorunu kalmayacağını net şekilde söyleyebilirim. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.   
 
MUHTAR KAYA: CESARET ÖRNEĞİ SERGİLEDİ 
2 Nolu Beşirli Mahallesi Muhtarı Murat Kaya ise çalışmalardan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, “Bizler altyapının zorluğunu biliyoruz. Orhan Karakullukçu başkanımızdan sonra altyapıya hiç dokunulmamıştı ama Murat Başkanımız sağ olsun büyük bir cesaret örneği sergileyerek altyapıya adım attı. Her başkanın düşüneceği ya da uygulayacağı bir adım değildi. Altyapı görünmeyen bir yatırım ve süreç içerisinde tepki çekebiliyor. Sonucunda ortaya çıkacakları bildiğimiz için gelen tepkileri mahalle muhtarı olarak göğüsledik. Şimdi de üstyapısını yapıyoruz. Mahallemiz bu anlamda mutlu ve mesuttur. Üstyapı da bittikten sonra yaşanılabilir bir Trabzon yaşanılabilir bir Beşirli ortaya çıkacak. Gösterdiği cesaret nedeniyle başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’na, TİSKİ Genel Müdürümüze ve emeği geçen ekiplere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.