BÜYÜKŞEHİRLE ORTAHİSAR ÇATIŞIYOR

CHP Trabzon Ortahisar İlçe Başkanlığı seçimlerine katılan CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, C18 mağduru olan vatandaşlarla bir araya geldi. Kamulaştırma adı altında vatandaşın arazisinin gasp edildiğini iddia eden Pekşen, vatandaşı sahipsiz bırakmayacaklarını, gerekirse mahkemeye gideceklerini söyledi. Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı ile görüştüğünü belirten Pekşen, konunun yerinde araştırılması için bürokratik bir heyet görevlendirdiklerini söyledi. Gözalan, Gölçayır, Düzyurt ve Kutlugün Mahallesi sakinleri, Kanuni Bulvarı çalışmaları sırasında istimlâk bedellerinin doğru hesaplanmadığını ve mağdur edildikleri iddiasıyla 1000 civarında imza toplayarak geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile bir araya gelmişlerdi.

KAMU HİZMETİ BEDAVAYA GETİRİLİP İMAR ÇALIŞMASI YAPILMAZ

Vatandaşın arazisinin hile ile gasp edildiğini belirten Milletvekili Pekşen, “İmar planlarıyla kanuna karşı hile yapılarak, kamu hizmeti bedavaya gerilerek imar çalışması yapılamaz. AKP’nin Trabzon’da yaptığı 18. madde uygulaması değildir.  Yapılan 18. madde uygulaması görüntüsü adı altında, devletin birinci dereceden burada yapmak zorunda olduğu hizmetin faturasını vatandaşa ödetmektir. Bu uygulama devlete yakışmayacak bir uygulamadır. Ayıptır, utanç vericidir. Devletin her zaman kamulaştırma yetkisi vardır. Ha gitmiş vatandaşın evine el koymuşsun ha da mal varlığına. Yol geçireceğim bahanesi ile vatandaşın topraklarına el konulamaz. Belediyelerin arazilerin yüzde 40’ına kadarını bedelsiz alma hakkı var. Bunu alabilmeniz için de orada 3094 yasa doğrultusunda bir imar planlaması yapılması gerekir. İmar planlaması yapıyoruz görüntüsü adı altında bölgede yaşayan yoksul insanların arazilerine el koyup bedavaya getirerek yol geçirilmeye çalışılıyor. İnsanların alın terine, mülkiyet hakkına saldırmasınlar.” diye konuştu.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINDAN CEVAP BEKLİYORUZ

Vatandaşı sahipsiz bırakmayacaklarını, mahkemeye gideceklerini belirten CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon’da Büyükşehir ve Ortahisar arasında imar çatışması yaşandığını kaydetti. Pekşen, “Çevre ve Şehircilik Bakanı ile görüştüm. Trabzon’la ilgili sorunların bütününü kendisine anlattım. Kendisi konuya ilgi gösterdi, konuyla alakalı bir çalışma grubunu gönderdi. O heyetin çalışması sonucunda tekrar görüşeceğimizin sözünü verdi. Görüşeli yaklaşık 10 gün oldu. Pelitli’yi de içerisine alan Ortahisar imar sorunu hem de büyükşehir ile aralarındaki imar çatışmasını çözümlemesi gerektiğini kendisine aktardık. Çünkü mağdur olan vatandaşlardır. Kendisi eski bir belediyeci. Durumu, vatandaşların mağduriyetini anlattık. Yerinde araştırması için bürokratik bir heyeti görevlendirdik. Önümüzdeki pazartesi günü Bakan Bey’le bu konuyu tekrar görüşeceğiz. Ne sonuca vardıklarını öğreneceğiz. Umarım devlet, devlet gibi davranır. Kamu yararını gözeten ve dürüstlük ilkesi ile örtüşen bir imar planlaması yapılır. Yapmazlarsa da gerekeni yapar,  yapacakları noktaya kadar yakalarını bırakmayız.” şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.