Çamburnu’nda virüs korkusu

Trabzon’da tıbbi atıklar Sürmene’ye dökülüyor Trabzon’da tıbbi atıklar Sürmene’ye dökülüyor 

Trabzon ve Rize’nin çöplerinin depolandığı Sürmene Çamburnu’ndaki TRAB-Rİ-KAB’da üzerleri örtülmeyen çöplerin rüzgârla çevreye yaydığı pis koku ve çöp poşetlerinin ardından ortaya Koronavirüs gerçeği çıktı. Tesiste Koronavirüs dâhil diğer hastalıkların tedavilerinde kullanılan tıbbi atıkların da bertaraf edildiği öğrenildi. Çamburnu Muhtarı Şükrü Arat da yaşadıkları çevre mağduriyetine, “Buradaki tehlike Korona’dan daha büyük. Bu durumu kimse görmüyor ya da göz ardı etmiyor.” diye tepki gösterdi.

ATIKLAR KUTLUGÜN’DEN SONRA SÜRMENE’YE GİDİYOR

Çin’in Vuhan kentine başlayarak dünya ve Türkiye’de görülen Koronavirüs ve diğer hastalıklarda kullanılan tıbbi atıkların Sürmene ilçesinde bulunan katı atık bertaraf tesisinde yok edildiği öğrenildi. Trabzon’daki hastanelerden alınan tıbbi atıkların Ortahisar ilçesi Kutlugün Mahallesi’nde bulunan özel tesiste öncelikli olarak bir dizi işlemden geçerek arındırıldığı öğrenilirken bu tıbbi atıkların daha sonra Sürmene’de bertaraf edildikleri öğrenildi.

“BİZİM DURUMUMUZ KORONA’DAN BETER”

Trabzon'un Sürmene ilçesi Çamburnu Mahallesi’nde 2004 yılında faaliyete başlayan katı atık depolama tesisi TRAB-Rİ KAB’tan yayılan poşetler, pis koku ve yer altı suları vatandaşları ürkütüyor. Meydana gelen rüzgârlarda poşetlerin havada uçtuğunu kaydeden Çamburnu Muhtarı Şükrü Arat, yaşananlara tepki gösterdi. Dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs’ten yola çıkarak kendilerinin de çöp tesisi nedeniyle büyük risk altında olduklarını ifade eden Şükrü Arat, “Çamburnu’ndaki tehlike Koronavirüs’ten daha büyük vaziyette… Bu durumu kimse görmüyor ya da göz ardı etmiyor. Çevre zaten berbat. Poşetler ağaçlara sarılmış durumda. Koronavirüs belki de buradan yayıldı. Rüzgârlar estiği zaman poşetler ağaçlara yapışıyor. Kısmen de kapatmaya çalışılıyor ancak yetersiz oluyor. Yeni çöp döktükleri alanlara bir şey yapmıyorlar. Eski alanları kapatıyorlar. Çalışma olmadığını gelip görenler de görüyor.” ifadelerini kullandı.

TAMAMIYLA İZOLE EDİLİYOR

Trabzon’daki tıbbi atıkların Sürmene Çamburnu’nda bertaraf edildiğini ifade eden TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Merkez Yöneticisi Vildan Özmen, “Bu tıbbi maddeler önce işlem görüyor. Ondan sonra Sürmene’ye götürülüyor. Normal şartlarda da böyle yapılması gerekiyor.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
SürmeneMuhtarTMMOBVuhan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.