Çay içinlere kötü haber

Araştırmacılar, içeceklerini 60 dereceden daha sıcak ve günde 700 ml'den (yaklaşık iki büyük bardak) fazla çay tüketenleri bekleyen tehlikeyi açıkladı. Pek çok insan güne bir bardak çayla başlıyor. Ancak yeni bir araştırmaya göre, sıcak çay içenler büyük bir yanlışın içinde. İşte çayla ilgili yapılan son araştırma... CNN International'da yer alan habere göre; araştırmacılar, içeceklerini 60 dereceden daha sıcak ve günde 700 ml'den (yaklaşık iki büyük bardak) fazla çay tüketenlerde yemek borusu kanseri riskinin yüzde 90'dan daha fazla olduğunu açıkladı.Kuzeydoğu İran'ın Golestan eyaletindeki 50.000'den fazla kişiden oluşan çalışma sonucuna göre; çok sıcak çay içmenin yemek borusu kanseri riskini artırdığı kaydedildi.

İÇMEDEN ÖNCE SOĞUTUN

Çalışmanın baş yazarı olan Amerikan Kanser Derneği'nden Dr. Farhad Islami, "Birçok kişi çay, kahve ya da diğer sıcak içeceklerden hoşlanır. Ancak raporumuza göre çok sıcak çay içmek yemek borusu kanseri riskini artırabilir ve bu nedenle sıcak içeceklerin içmeden önce soğumasını beklemeniz önerilir" açıklamasında bulundu.

İLK KEZ AÇIKLANDI

Araştırmacılar, sıcak çay, içme ile özofagus kanseri arasında bir bağlantı bulunduğunu ancak Uluslararası Kanser Dergisi'nde yayınlanan bu çalışmanın, belli bir sıcaklığı ilk kez açıkladığını duyurdu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.