Çebi’den provokasyon uyarısı

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Çebi, İkizdere’deki taş ocağı eylemlerin uluslararası basına yansımasına eleştirilerde bulundu. AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Rize'nin İkizdere ilçesinde yapılacak Lojistik Merkez için açılması istenen taş ocağına karşı yapılan eylemlerin uluslararası basına yansıyarak bölgeye New York Times muhabiri gelmesine eleştirilerde bulundu. Çebi, Türkiye’deki önemli yatırımların engellenmeye çalışıldığını ve ticaret hacmini daraltmak için provokasyon yapıldığını söyledi.

“HAİNLER UYANIKKEN BİZİMDE UYANIK OLMAMIZ LAZIM”

Çebi, Rize'nin İkizdere ilçesinde yapılacak Lojistik Merkez için açılması istenen taş ocağına karşı yapılan eylemlerin uluslararası basına yansımasına ve bölgeye New York Times muhabirinin gelmesine eleştirilerde bulunarak şu ifadelere yer verdi: “Belli ki bir provokasyon var. Amerikalı gazetecinin orada ne işi var. Türkiye’de ilk defa ocak yeri belirlenmiyor. Yatırım için devletin ve ilgili kurumların gösterdiği bir ocak yeri. Amerikalı gazetecinin beyanına istinaden ‘Bu eylemler sadece burada kalmamalı bütün Türkiye’de yapılmalı’ diye bir provokasyon. Tüm hainler uyanıkken bizimde uyanık olmamız lazım. Daha önce Türkiye’de yaşanmış hadiseler var. Gezi Parkı olaylarının ne için başladığını biliyoruz.

ÇED RAPORU ALINMIŞ BİR PROJE

Bu projenin ÇED raporu da alınmış. ÇED sürecinde kamuoyuyla istişareler yapılıp, destekleri alınıyor. Bu şekilde provoke edilmesi Türkiye’nin son zamanlarda verdiği mücadelelerden, ortaya koyduğu başarılardan kaynaklanıyor. Hem milli savunma anlamında, hem terör örgütlerine karşı, hem de diğer ülkelerdeki geliştirdiği projelere karşı yapılan nasıl sabote edilir, nasıl Türkiye’ye karşı ayaklanma başlatılır bunun hazırlıkları yapılıyor.”

“TÜRKİYE’NİN TİCARET HACMİNİ DARALTMAK İÇİN”

Türkiye’deki önemli yatırımların önüne geçilerek, ticaret hacminin daraltılmaya çalışıldığını aktaran Çebi, “Türkiye Cumhuriyeti çevre ve ağaçlandırma konusunda Avrupa’da 1’inci sırada. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla birçok yatırım Millet Bahçesi haline dönüştürüldü. AK Parti iktidarını çevreye karşı bir algı oluşturulması kabul edilebilecek bir şey mi? Pandemi ile mücadele ettiğimiz dünyanın en zor döneminde Atatürk Havaalanı’nı, Trabzon’da Avni Aker’i ve etrafını Millet Bahçesine dönüştürmek hiçbir iktidarın harcı değildir. AK Parti’nin bu anlamda tarihi başarıları var. Yabancı gazeteciler gitsin işlerine baksınlar. Ortadoğu, İran, Çin, Hindistan, Ovit Tüneli Lojistik Merkezi gibi önemli yatırımı engellemek ve Türkiye’nin ticaret hacmini daraltmak için özellikle provokasyon yapılmaktadır.” açıklamalarında bulundu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105