Cesedi görmüş ilaç kullanmış

Gördüğü cesedi bir gün sonra jandarmaya bildiren kişi, sakinleşmek için ilaç almış.

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Mersin Mahallesinde kaybolduktan 76 gün sonra cesedi bulunan Adem Kara’yı öldürdüğü iddia edilen Hakan K. ve Cemal K. adlı iki şüpheli hakim karşısına çıktı.

BAŞINA VURULMUŞ KUYUYA ATILMIŞ

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Mersin Mahallesinde yaşayan Adem Kara, 9 Mart 2017 tarihinde kaybolmuş ve 24 Mayıs 2017 tarihinde evine 100 metre mesafedeki su kuyusunda cesedi bulunmuştu. Yapılan otopsinin ardından Adem Kara’nın nasıl öldürüldüğü ortaya çıktı. Adem Kara’nın başının sol kısmına küt bir cisimle vurularak öldürüldükten sonra kuyuya atıldığı tespit edildi.

KARDEŞ KATİLİNİN YAKALAMAK İÇİN..

Cinayetin ardından başlatılan soruşturma çerçevesinde Adem Kara’nın iki kuzeni iki kez gözaltına alındı. Tutuklanan Hakan K. ve Cemal K. adlı kuzenler itiraz üzerine 5 gün sonra serbest bırakıldı. Kuzenlerin serbest bırakılmasının ardından soruşturmayı derinleştiren jandarma katilleri cezaevine göndermek için maddi delil ararken, Adem Kara’nın ağabeyi Ali Kara cinayeti aydınlatmak için bulduğu delilleri savcılığa bildirdi. Adem Kara’nın bir süre önce Dr. H.A.’yı tüfekle yaraladığı için öldürüldüğü şüphesi yaratılmak istenildiğini ileri sürerek, elindeki delilleri savcıya verdi.

İKİNCİ ŞÜPHELİ ALACAKLARI TOPLAMIŞ

Kuyuya yakın evinin inşaatında çalıştırdığı ustaların sudan koku geldiğini söylemesine rağmen, şüpheli Hakan K.’nın kuyuya bakmadığını ve maktulun büyük miktarda para ile Ankara’ya gittiğini yaydığını tespit eden savcı, şüphelinin maktulun alacaklılarına giderek, ‘Adem parasını istiyor’ şeklinde beyanda bulunarak para topladığını tespit etti.  Savcı ayrıca Adem Kara’nın şüpheli H.K.’nın dede evinde kaldığını ve kaybolduktan sonra Adem Kara’nın kullandığı eşyaların bir başka kişiye verildiğini belirledi.  Hazırladığı iddianameyi mahkemeye gönderen savcı, iki şüpheliye müebbet hapis cezası istedi. Tutuksuz yargılanan şüpheliler hakim karşısına çıktı.

KUYUDAKİ CESEDİ GÖRMÜŞ İLAÇ ALMIŞ

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan tutuksuz sanık Cemal K., cesedi kuyuda gördükten bir gün sonra jandarmaya ihbarda bulunduğunu belirterek, “Kuyuda ceset görünce panik olduk. Eve dönene kadar üç kez dinlendim. Annemin kullandığı Alzheimer ilaçlarından aldım ve sakinleştim” dedi. Adem’in akrabaları ile arazi anlaşmazlığı yüzünden sorunları olduğunu ileri süren Hakan K., “Adem parti toplantısına katılmak üzere Ankara’ya gideceğini söylediği için etrafa bu şekilde söylemlerde bulundum” dedi. Sanık Cemal K. ve tanık olan eşi Emine K. ilk verdikleri ifadeyi reddetti.

TANIKLAR YAŞADIKLARINI ANLATTI

Tanıklardan kasap olduğunu belirten Osman Özdemir, dükkanı önüne bırakılan 1.5 ton odunun parasını Hakan K.’ya verdiğini belirterek, “Adem’i bulamayınca Hakan’a parayı verdim. Hakan Adem’in keçilerini getirdi. Etrafa zarar verdiğini söyledi. Adam keçileri satmak istememişti. Keçilerin parasını da Hakan’a verdim. Adem’i sorduğumda ise ‘Ankara’da işleri var’ diye cevap verdi” dedi.  Öldürülen Adem Kara’nın ağabeyi Ali Kara, bazı tanıkların her şeyi anlatmadığını belirterek, “Kemalettin Özlü, Hakan K.’nin kendisine söylediklerinden bahsetmiyor.  Hakan, Adem’den aldığı borcu geri ödemede sorun yaşanmış. Cemal K. Adem ile olan sorunlarından mahkemede hiç söz etmedi. Hakan’ın ifadesiyle telefon kayıtları ters düşüyor. Telefon kayıtları Hakan’ı yalanlıyor.Hakan Adem’in kendisinden 20 bin TL borç para aldığın söylüyor. Sonrasında servetini 2-3 milyon olduğunu ifade ediyor. Serveti bu kadar fazla olan Adem ekonomik zorluklar içinde olan Hakan’dan niye borç alsın” dedi. Tanık ifadelerinin ardından duruşma 8 Temmuz 2019 tarihine erteledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105