Cinayete indirim istedi

Savcı, hazırladığı iddianamede 4 şüpheli için ceza talep etti 

Trabzon’un Esentepe Mahallesinde Fatih Akkan’ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Hakan B. hakkındaki soruşturma tamamlandı. Savcı, Hakan B.’nin haksız tahrik altında cinayeti işlediği gerekçesiyle müebbet hapis yerine 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Hakan B.’nin M.Y.’ye yönelik kasten yaralama eylemi için bir yıldan 3 yıla kadar hapsini isteyen savcı, bu ceza için tahrik indirimi talep etti. Olaylara neden olduğu iddia edilen S.A. adlı kadın hakkında ise dava açılmasına gerek görülmediği belirtilen iddianamede, M.Y., N.A. ve T.K. adlı üç arkadaşın ağırlaşmış yaralama iddiasıyla iki ayrı suçtan 2 yıldan 9 yıla kadar hapsi istendi.

SEVGİLİ OLDUKLARI İTİRAF ETMİŞTİ

Trabzon’un Esentepe Mahallesi’nde 24 Kasım 2018 tarihinde çıkan kavgada Fatih Akkan hayatını kaybederken, M.Y. adlı kişi ise bacağından yaralandı. İşlenen cinayetin ardından şüpheli sıfatıyla gözaltına alınan bankacı Hakan B.,  cinayet masası dedektifleri tarafından sorgulandıktan sonra adliyeye çıkartıldı. Savcılık sorgusunda “O benim ablam gibidir” diye bahsettiği S.A.’dan, ‘4 ay önce aramızda yakınlaşma oldu’ diye söz ederek itirafta bulundu. Hakan B. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Fatih Akkan’ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Hakan B.’nin hakkındaki soruşturma tamamlandı. Kendisinden boşanmak isteyen eşi S.A.’dan ayrılmamak isteyen N.A. arkadaşları, Fatih Akkan, M.Y. ve T.K. ile buluştu. Eşi S.A.’nın Hakan B.’nin apartmandaki evini tespit etmek gece yarısı elektrikleri ve suyu kapattıkları belirlendi. Suyun kapandığını fark eden Hakan B., vanaya bakmak için bıçağını yanına alarak kapı önüne çıktı. Bu sırada bekleyen 4 kişi Hakan B.’yi dövmeye başladı. Dayak diyen Hakan B. , Fatih Akkan’ın iki göğsünden yaraladıktan sonra M.Y.’yi bıçakladı. 

CİNAYETE TAHRİK İNDİRİMİ İSTENDİ

Savcı, Hakan B.’nin haksız tahrik altında cinayeti işlediği gerekçesiyle müebbet hapis yerine 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Hakan B.’nin M.Y.’ye yönelik kasten yaralama eylemi için bir yıldan 3 yıla kadar hapsini isteyen savcı, bu cezanın da dörtte birinden dörtte üçüne kadarı indirilmesini talep etti.

ÜÇ ARKADAŞA İKİ SUÇTAN CEZA İSTEDİ

 Fatih Akkan’ı göğsünden iki kez bıçaklayarak öldüren Hakan B., savcının hazırladığı iddianamede müşteki şüpheli olarak yer alırken, M.Y., N.A. ve T.K. adlı şüpheliler hakkında ise dava açıldı. Olaylara neden olduğu iddia edilen S.A. adlı kadın hakkında ise dava açılmasına gerek görülmediğini belirtilen iddianamede, M.Y., N.A. ve T.K. adlı üç arkadaşın TCK 86/1 ve TCK 87/3 maddelerine  göre ağırlaşmış yaralama iddiasıyla iki ayrı suçtan 2 yıldan 9 yıla kadar hapis istedi.                                    

Anahtar Kelimeler:
CinayetEsentepe Mahallesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.