CİNAYETİ ANLATTI

Trabzon'un Ortahisar İlçesi Değirmendere Mahallesi Çarşıiçi Sokak'ta 20 Kasım 2018 tarihinde Bekar Taşkın'ı (46)  öldüren Nazım T. işlediği cinayeti anlattı.Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya sanık Nazım Taşkın (26) Rize T Tipi Ceza İnfaz Kurumu’ndan, ölen Bekar Taşkın’ın eşi Emine Taşkın (42) Ordu E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan, Bekar Taşkın’ın kardeşi Erdinç Taşkın (41) Bafra T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşma salonuna bağlandı. Olayın şüphelisi olarak aranan Niyazi Taşkın ise duruşmada yer almadı. 

"AMACIM ÖLDÜRMEK DEĞİLDİ" 

Mahkemede savunma yapan sanık Nazım Taşkın, dedesi Niyazi Taşkın ile birlikte kumar oynadığını iddia ettikleri dayısı Bekir Taşkın’ı görmek ve kumar oynamasını engellemek için Değirmendere'ye giitiklerini belirterek, Bekar Taşkın ile karşılaştıklarını söyledi. Nazım Taşkın, “Bekar ile göz göze geldik. Annemin mezarından fotoğraf çekip sosyal medyadan paylaşmıştı. Bana ateş edecek diye tedirgin oldum. Torpidoya eğildiğini gördüm. Arabayla aramızda 5-6 metre vardı. Hedef gözetmeksizin arabasına rastgele ateş ettim” dedi. Dedesi Niyazi Taşkın’ın kendisini ‘Nereye ateş ediyorsun?’ diye uyardığını belirten Nazım Taşkın, “Amacım öldürmek değildi. Kokrtuğum için ateş ettim. Maktulle annemin arasındaki ilişkiyi ise annem öldükten sonra öğrendim” şeklinde savunma yaptı.

İLİŞKİYİ ÖĞRENİNCE ÖLDÜRDÜ 

Eşiyle arasında yasak aşk olduğu iddiasıyla Gülsün Taşkın’ı (41) 4 Ağustos 2018'de iş yerinin önünde bıçaklayarak öldüren Emine Taşkın, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile bağlanarak, ifade verdi.Bekar Taşkın'ın 26 yıllık eşi olduğunu ve Gülsün Taşkın’ı eşiyle aralarında 10 yıllık ilişki olduğunu öğrendikten sonra kendisinin öldürdüğünü söyledi. Duruşma salonuna müşteki olarak bağlanan Bekar Taşkın’ın kardeşi Erdinç Taşkın ise olay tarihinde başka bir suçtan dolayı cezaevinde olduğunu söyleyerek, “Kimseden şikayetçi değilim” dedi. 

BİR KIZI ŞİKAYETÇİ OLMADI 

Bekar Taşkın’ın çocukları K.T., İ.T. ve Y.T. mahkeme heyeti, huzurunda ifade vererek babasının ölümüne sebebiyet verenlerden davacı ve şikayetçi oldular. Bekar Taşkın’ın kızı G.T. ise ifadesinde, “Annemin bu olayda hiçbir suçu yoktur. Annem Gülsün’ü öldürmeye gitmedi, sadece konuşmaya gitti. Bekar Taşkın’ın duruşma salonunda hazır bulunan kardeşleri ve annesi Asiye Taşkın olayın öncesiyle alakalı beyanlarda bulunarak sanıklardan davacı ve şikayetçi oldular. Olay esnasında ağabeyi Bekar Taşkın ile birlikte olan S.T., "Maktulün vurulduğu araç benim aracımdı. Araçla su dağıtımı yapıyordum ve aracın içi görünmesin diye film çektirmiştim. Ağabeyim camdan dışarı bakarken geri kaçtı. Karşıda balıkçı olan S.T., Bekar Taşkın’a eliyle ‘geri git’ diye işaret etmiş. Ağabeyimin yanına gittim. Ağabeyim bana ‘Arabayı getir ben gideyim.’ dedi. Gitme dedim. Anahtarlarım S.T.’deydi. Arabayı kapının önüne getir dedim. 2 dakika sonra silah sesi duydum. Olay yerine gittim. Ağabeyimi aracın içinde görünce hemen hastaneye yetiştirmek istedim. Nazım kaçarken silah elindeydi; ‘Vururum’ diyordu. Nazım bu işe gönüllü değildi.” 

“OĞLUMU MECLİS KARARIYLA VURDULAR” 

Bekar Taşkın’ın annesi Asiye Taşkın ise, “Oğlum zararsız biriydi. Trabzon’u terk edecekti ama bir alacak verecek işi vardı. Oğlumu meclis kararıyla vurdular. Yaylada aile meclis yaptıklarını köydeki herkes söyledi” iddiasında bulundu.Tanık olarak dinlenen H.T., olayın saat 16.00 sıralarında meydana geldiğini belirtere, “Silah sesi duyunca dışarı çıktım. Biri yaşlı, biri genç iki kişi geri geliyordu. Genç olanın yüzü biraz kapalıydı. Yaşlı olan önüme düştü. Kendisini yakaladım. Eli belindeydi. Genç olan bize silah doğrulttu. ‘Bırak onu’ dedi. Ben de bıraktım” şeklinde konuştu. Davanın ilk duruşmasında, müşteki ve tanık beyanları, sanık ve avukat savunmalarının ardından mahkeme başkanı, olayın şüphelisi olarak aranan Niyazi Taşkın’ın yakalanması için Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı yazılmasını isteyerek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.