Çoruh AKSA facia mı bekliyor?

Araklı’da ormanlık alandan geçen yüksek gerilim hatları vatandaşın kabusu oldu. İki ağacın kökünden koparak tellerin üzerine düşmesi ihbar edilmesine rağmen Çoruh AKSA 4 şikayeti de dikkate almadı. BBP İl Başkanı Yahya Aksu, “Aksa facia mı bekliyor?” dedi. Araklı’nın Karatepe Mahallesi yeni küme evlerinde ormanlık alandan geçen elektrik telleri vatandaşların kâbusu oldu. 9 Eylül 2019’da mahallede 2 ağacın kökünden koparak elektrik tellerinin üzerine düştüğü ve mahallelerin yaptığı dört şikâyete rağmen Çoruh AKSA’nın duruma müdahale etmediği öğrenildi. Bir yıldır mahallelinin kelle koltukta gezdiğini belirten BBP Trabzon İl Başkanı Yahya Aksu, “Facia mı bekleniyor?” dedi.

AĞAÇLAR TELLERİN ÜZERİNE DÜŞTÜ KİMSE UMURSAMADI

Araklı Karatepe Mahallesi yeni küme evleri mevkiinde geçtiğimiz yıl 9 Eylül 2019 tarihinde kökünden kopan iki kestane ağacı elektrik tellerinin üzerine düştü. Her ihtimale karşı orman yangını çıkmaması için Çoruh AKSA’ya dört kez şikâyet edilen duruma rağmen müdahale yapılmadığı öğrenildi. Yaşananlarla ilgili konuşan vatandaşlardan Yahya Aksu, “Elektrik kurumunu aradım elektrik telleri ormandan geçiyor ormanda iki tane kestane ağacı kökünden kaymış tellerin üzerine düşmüş. Teller koparsa kısa devre yapar orman yangını çıkar. Veya yaya yolu var yağışlı bir bölge olduğundan elektrik kaçağı olabilir insan çarpılarak ölümüne neden olabilir. Bundan dolayı elektrik kurumunu aradım aradan bir yıl geçmesine rağmen müdahale edilmedi tekrar aradım bir ay geçmesine rağmen yine müdahale edilmedi orman yansa suçlu aranacak veya bir çocuk ölse sorumlusu kim olacak? Bir yıldan beri müdahale yapılmadı. Kurum özelleştirildi ki daha hızlı müdahale edilsin diye maalesef daha kötü oldu. Buradaki sorun bir türlü giderilemedi. 4 defa arandı bakacağız, geleceğiz diyorlar. Ancak gelen giden yok. Bunu bir haber yaparsak belki gelirler. İnşallah birisine bir şey olmadan gelip yaparlar.” ifadelerini kullandı.

 

Anahtar Kelimeler:
AraklıçoruhBbpAKSA
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.