CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BAKAN SOYLU İLE İKİNCİ KEZ NEDEN GÖRÜŞTÜ?

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BAKAN SOYLU İLE İKİNCİ KEZ NEDEN GÖRÜŞTÜ?

Ankara’da AK Parti ve Hükümet ekseninde Trabzon’la ilgili son derece ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile milletvekillerini aynı anda dinlemesi sonrası Bakan Soylu Trabzon’a gelerek adeta veda konuşması yapmıştı.

İstifasının cebinde olduğu kaydedilen Bakan Soylu’yu bu kararından Cumhurbaşkanı Erdoğan vazgeçirmişti. Ancak daha sonrasında Bakan Soylu’nun bakanlıktan ayrılma noktasında kararlı olduğu yönünde iddialar vardı.

Bu iddialar Afrika gezisini tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakan Soylu ile ikinci kez görüşmesiyle şimdilik rafa kalktı.

Bakan Soylu görevde kalacaksa ki öyle gözüküyor, o zaman 25 Mart’ta yapılacak AK Parti Trabzon İl Kongresine kadar Trabzon’a dair çok sürpriz gelişmeler yaşanacak.

Şu anda kavganın tarafları arasındaki buzların hiç de eridiğini düşünmüyoruz. Kongre ateşi dahi bu buzları eritemiyor.

Bir başka beklenti ise Trabzon İl Başkanlığıyla ilgili. Haydar Revi’nin yerine isim arayışlarının başladığı yönünde bilgiler var. Milletvekilleri ise il başkanlığı noktasında henüz fikirleri beyan etmiş değil.

Anlaşılan o ki 25 Mart’a kadar bu köprünün altından daha çok sular akacak.

*

CHP TRABZON’DA ŞİMDİ NE OLACAK?

CHP’nin Trabzon’daki önemli siyasetçilerinden biri olan ve farklı partililer tarafından da sevilen Parti Meclisi Üyesi ve Eski İl Başkanı Yavuz Karan’ın ani ölümü dengeleri de bir anda değiştirdi.

Karan, önceki gün Ankara ve İstanbul’dan gelen çok sayıda önemli isimle birlikte çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze töreninin ardından Akçaabat’ta toprağa verildi.

CHP Trabzon İl Başkanlığına ise taziyeler devam ediyor.

Karan’ın ölümüyle CHP’nin Parti Meclisi’nde çok fazla bir değişiklik olmayacak. Yedek isimlerden biri Parti Meclisine dahil olacak.

Ancak Karan’ın ölümü en çok Trabzon’daki dengeleri değiştirecek. Karan, son dönemde oldukça güçlü bir konuma gelmişti. Trabzon’dan birinci sıra milletvekili adayı olmasına ise kesin gözüyle bakılıyordu. Belki bunları konuşmak için biraz erken ama hayat devam ediyor. Volkan Canalioğlu ve Haluk Pekşen’in dışında başka bir isim öne çıkar mı hep birlikte bekleyip göreceğiz.

*

MERAL AKŞENER PARTİSİNİN İL KONGRESİNE NEDEN KATILMIYOR?

İYİ Parti Trabzon İl Kongresi hafta sonu yapılıyor.

10 Mart 2018 Cumartesi saat 13:30’da yapılacak il kongresi için Uzun Sokaktaki Park Restoran tutuldu. Bazı partililer daha geniş bir salon bekliyordu. Ancak Akşener’in gelmeyecek olması nedeniyle böyle bir karar alındığı kaydedildi.

İl kongresi özellikle üye kayıtlarıyla ilgili eleştirilerin gölgesinde yapılacak. Bu tartışma kongre salonuna taşınır mı bilemiyoruz ama İYİ Parti içinde huzursuzluk var.

Hasan Saka yeniden il başkanı olacak. Yönetimini ise özgür iradesiyle oluşturabilecek mi onu da hep beraber bekleyip göreceğiz.

Partinin il kongresi için hazırladığı görsellerde Meral Akşener var. Herkes Meral Akşener’in kongreye geleceğini zannediyor. Ancak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener il kongresine katılmayacak.

Peki, Akşener Trabzon’a ne zaman gelecek?

Akşener, Trabzon’a 24 Mart’ta il binasının açılışına gelecek.

*

MİLLETVEKİLİ CORA, TRABZON’UN SORUNLARINI ANKARA’DA BAKANLIKLARA TAŞIYOR

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon’un sorunlarını Ankara’da ziyaret ettiği bakanlıklara taşıyor.

Dün ilk olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’yı ziyaret eden Cora, “Bölgemizde hayvancılıkla ilgili yaşanan sorunları ve çözüm önerilerimizi bildirdik. Sayın bakanımız sorunlara duyarlı yaklaşımı ve ilgisinden dolayı kendisine teşekkür ederiz.” dedi.

Cora’nın bir sonraki durağı ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı idi. Cora, Bakan Ahmet Arslan’ı ziyarete Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu ve AK Parti Yomra İlçe Başkanı Avni Adanur’la birlikte ziyaret etti. Bu ziyaretle ilgili paylaşım yapan Cora, “Yomra ilçesinde devam eden yatırım ve projelerimizle ilgili süreci değerlendirdik. Desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın bakanımıza teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

*

SAADET PARTİSİNDEN CHP’YE TAZİYE ZİYARETİ

Saadet Partisi (SP) Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, CHP Trabzon İl Başkanlığı’na taziye ziyaretinde bulundu.

Dün önce Trabzon’daki parti töreni ardından ise Akçaabat’taki cenaze töreninin ardından göz yaşları arasında toprağa verilen CHP Parti Meclisi Üyesi Yavuz Karan için CHP’ye taziye ziyaretleri devam ediyor.

Bu ziyaretlerden birini de Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt gerçekleştirdi. Yönetim kurulu üyeleriyle CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun’u ziyaret eden Kurt, üzüntülerini dile getirerek taziyelerini iletti.

*

TRABZON 112 ACİL EKİBİ AFRİN’E NASIL SELAM GÖNDERDİ?

Suriye’nin Afrin bölgesinde kahramanlık destanı yazan Türk Ordusu’na her kesimden farklı şekillerde destek yağıyor. Kimi giyim kimi ise yiyecek yardımı yaparken kimi ise sosyal medyadan ya da mektup göndererek askerlerimize destek oluyor.

Trabzon’da görev yapan 112 Acil Yardım Başhekimliği personeli de görev yaptıkları binanın önünde ‘Afrin’e Selam’ koreografisi yaparak Mehmetçiğe destek oldular.

*

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.