Dedesinden böbrek nakli yapılan liseli genç kız hayata tutunamadı

Trabzon’un Düzköy ilçesinde yaşayan ve Antalya’da özel bir hastaneden dedesinin verdiği böbreğin nakil yapıldığı lise öğrencisi Özlem Travaci hayata tutunamadı. 15 yaşındaki genç kıza böbrek nakli ameliyatı gerçekleştikten sonra biyopsi yapılmak istendi. Hastanede uyutulması için narkoz verilen Özlem Travaci bir daha uyanmadı. Özlem Travaci’nin dedesi Mehmet Travaci ve yakınları sinir krizi geçirirken, genç kızın bugün Düzköy’de toprağa verileceği öğrenildi. Olayda hastanenin bir ihmali olup olmadığı ise araştırılıyor.

Akçaabat’ta yıllardır saatçilik yapan Mehmet Travacı, Düzköy Nazım Kayhan Çok Programlı Lisesinde okuyan torunu Özlem Travaci’nin böbrek rahatsızlığı yaşadığını öğrenince hiç düşünmeden Antalya’nın yolunu tuttu. Yapılan testler olumlu sonuçlanırken dede Mehmet Travaci, özel bir hastanede böbreğini Özlem’e bağışladı. Böbrek nakli ameliyatı ilk etapta başarılı gerçekleşirken rutin kontrol için Özlem Travaci’ya biyopsi yapılmak istendi.

Hastanede biyopsi için uyutulması amacıyla narkoz verilen Özlem Travaci bir daha uyanamadı ve hayatını kaybetti. Özlem’in ölümü ailede büyük bir acıya dönüşürken hastanenin olayda bir ihmalinin olup olmadığı ise araştırılıyor. Yakınları, “Böbrek nakli olmuştu. Dedesi böbreğini verdi. Yaklaşık bir ay oldu nakil olalı. Her şey iyiydi biopsi yapılacaktı. Ancak narkozun etkisinde kaldı, uyanamadı.” şeklinde konuştu.

15 yaşındaki Özlem Travaci’nin cenazesi dün Düzköy imcesine getirildi. Genç kız bugün Düzköy Taşocağı Mahallesinde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından aynı yerdeki aile mezarlığında toprağa verilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.