Deli bal 20’den fazla kişiyi zehirledi

Trabzon’un Of, Çaykara, Dernekpazarı ve Hayrat ilçelerinde meydana gelen deli bal zehirlenmeleri nedeniyle hastanelerde yoğunluk yaşandığı öğrenildi. Yaşananların ardından vatandaşların dikkatsiz delibal kullandığını belirten Trabzon Arı Yetiştiricileri Odası Başkanı Zekeriya Aydın, halkın günde bir kaşıktan fazla yememesi gerektiğini söyledi.

KOMAR ÇİÇEĞİ BALI ZEHİRLEDİ

Trabzon’un Of, Çaykara, Dernekpazarı ve Hayrat ilçelerinde Komar çiçeği olarak bilinen Orman Gülünden elde edilen delibal vatandaşları hastanelik etti. Edinilen bilgilere göre 20’nin üzerinde vatandaşın delibal zehirlenmesi nedeniyle hastanelere akın ettiği ifade edilirken yoğunluğun Of’ta olduğu öğrenildi. Yaşananların ardından vatandaşların dikkatsiz delibal kullandığını belirten Trabzon Arı Yetiştiricileri Odası Başkanı Zekeriya Aydın, halkın günde bir kaşıktan fazla yememesi gerektiğini söyledi. Fazla delibal kullanımından kaçınılmasını isteyen Aydın, “Bu yıl orman gülü balı çok yoğun oldu. Buna delibal da deniyor. Ondan bir kaşıktan fazla yiyenleri de etkiliyor. Fazla kullanımı tansiyonu felaket düşürüyor. Tıbbi bir baldır. Tansiyon hastaları bunu ilaç kullanmadan kullanabilir ancak bir çay kaşığı kullanacak. Of’ta bilhassa daha çok hasta var. İnsanlar heves edip yiyor ama haliyle de zehirlenmeler meydana geliyor. Günlük olarak bir çay kaşığından fazla tüketilmemesi gerekiyor. Sıcak yenmemesi gerekiyor ve üzerine de yedikten sonra çay içilmemesi gerekiyor.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
çaykaraHayratArı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.