Demir yolu sevinci sürüyor

Trabzon’a Erzincan üzerinden gelecek demir yolunun etüt ve uygulama projesi ihalesinin 14 Mayıs 2018 tarihinde yapılacağının açıklanmasının yankıları sürüyor. Trabzon Erzincan Demir Yolu Platformu Sözcüsü Şaban Bülbül ve Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız yaptıkları açıklamada “demir yolunun bölgeyi kalkındıracağını” ifade ettiler.

BU, BİRİNCİ AŞAMADIR

 Demir Yolu Platformu Sözcüsü ve Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Şaban Bülbül, proje ihalesinin yapılacağı 14 Mayıs’ı dört gözle beklediklerini vurgulayarak “İhaleye çıktığı zaman inşallah en kısa sürede ihale alınır. Trabzon-Erzincan demir yolu bölgemiz için bir an önce projelendirilir ve yapımına başlanır diye ümit ediyoruz. Tarihin verilmiş olması birinci aşamadır. Bu önemli bir kazançtır. İnşallah yapım ihalesinin tarihi de belli olduğu zaman işte o gün Trabzon bir asırlık hayaline erişecektir. Bayramı da ilk tren geldiğinde kutlayacağız. Biz Trabzon olarak her konuda yalnızca Trabzon olarak düşünmüyoruz. Trabzon’a gelecek olan demir yolu Doğu Karadeniz Bölgesi’nin lokomotifi olacaktır. Çevre illerle beraber kalkınmasına destek sağlayacaktır. Burada tüm iller olarak sahip çıkmamız ve desteklememiz gerekiyor. Sen, ben değil; biz olmamız gerekiyor.” biçiminde konuştu.

KARADENİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE..

Kent Konseyi Başkanı Ayyıldız, demir yolunun büyük bir sevinç yarattığını kaydederek şunları kaydetti: “Bizim de takip ettiğimiz bir projeydi. Farklı güzergâhlar da komşu iller tarafından gündeme getirildi. Fakat başından beri Bakanımız Süleyman Soylu, zaman zaman Başbakanımız Binali Yıldırım ve son olarak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan söylemleriyle Erzincan-Gümüşhane-Trabzon olarak netleştirdi. Geçtiğimiz hafta içinde proje ihalesinin gerçekleştirileceği açıklandı. Bölgemiz, kentimiz adına sevindirici bir durum. Bizleri ziyadesiyle sevindirmiştir. Yalnızca Trabzon değil, bütün Karadeniz için önemli bir projedir. Trabzon kentinden öte bölgemize büyük katkılar sağlayacaktır. Hem ulaşım açısından hem nakliye açısından çok önemli kazançları olacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.