Demiryolu için birleştiler... Deklerasyon yayınlanacak

Trabzon - Gümüşhane - Erzincan Demiryolu Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde gündem oldu. Başkan Ahmet Metin Genç’in okuduğu önerge sonrasında Trabzon Büyükşehir Belediyesi, demiryolu ile ilgili deklerasyon hazırlayacak. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı meclis toplantıları başladı.  Başkan Murat Zorluoğlu, meclisin hemen başında Trabzon’da devam eden ve yapılması düşünülen projelerle ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Mecliste Trabzon’da son dönemde tartışma konusu olan ve Rize - Erzurum’a kaydırıldığı iddia edilen Trabzon - Gümüşhane - Erzincan Demiryolu ile ilgili önerge verildi. 
Önergeyi Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metni Genç okudu. 


Başkan Genç, Trabzon’un Demiryolu ile ilgili sürecini tarihsel olarak özetleyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da Trabzon’da yaptığı konuşmada demiryolu ile ilgili müjdeyi verdiğini ifade etti.  Genç, Demiryolunun en kısa sürede yapım ihalesine alınalar yapılması için Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından bir deklerasyon verilmesi istedi. 

Önergenin ardından konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, “Demiryolu uzunca geçmişe sahip büyük proje. Sadece Trabzon’u değil, bölgeye farklı katkılar yapacak büyük yatırım. Trabzon’un böyle bir atırıma kavuşma arzusu göstermesi ve irade ortaya koymasını bende takdirle karşılıyorum. İnşallah şehrimizin önümüzdeki makul süre içinde demiryoluna, hem Kuzey Güney, hem de Doğu Batı istikametinde kavuşması için çalıştığımızı ifade etmek istiyorum. Bu proje, şehrimizin bütün siyasi partilerinin ve meclis üyelerimizin, belediye başkanlarımızın, meslek odası, STK’ların yakından takip ettiği ve gerçekleşmesi için çalıştığı olmazsa olmaz projedir. 
Kamuoyu çeşitli mecralardan öğrenince bu konuyu gündeme getiriyor. Bizi de uyarmış oluyor, harekete geçirmiş oluyor. Kamoyunun bu hasasiyetinden ben ziyadesiyle memnunum. 
Büyükşehir Belediye Meclisi olarak bu meseleyi sahipleniyoruz. Allah’ın izniyle, el birliği ile bu meseleden Trabzon’umuzu önümüzdeki süreçte Demiryoluna kavuşturacak adımları hep beraber atarız” dedi. 



Deklerasyon yayınlama önergesi mecliste ilk olarak gündeme alındı. Deklerasyon hazırlanması ve okunması önerisi Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ila kabul edildi.  Kabul edilen maddeye göre Ulaşım Komisyonunun koordinasyonunda, meclis üyelerinin de önerileri alınarak deklerasyon hazırlanarak okunacak.

 

Anahtar Kelimeler:
ErzincanBelediyeDemiryolu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105