Demiryolu konusu masaya yatırılıyor

Erzincan-Trabzon Demiryolu’nun Rize’ye kaydırılması kabul görmüyor.100 yıllık Proje Bir Yılda Değişti Ulaştırma Bakanlığı Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü, Etüt ve Proje Dairesi Başkanlığı’nın 2020 yılı başlarında daha önce kesinleşen Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolu güzergahını değiştirerek Aşkale-Bayburt-İyidere güzergahını çalışma kapsamına alması ve şimdi de proje ihalesine hazırlanması Trabzon’da infial yarattı.

Trabzon 100 Yıldır Bekliyor Demiryolu Platformu Sözcüsü Şaban Bülbül, Trabzon’un böyle bir şeyi hiçbir zaman kabul etmeyeceğini belirterek, STK’lar olarak yol haritası belirleyeceklerini söyledi. Bülbül, “Bugün konuyla ilgili olan STK’larla bir araya geleceğiz. Bir yol haritası belirleyeceğiz. Erzincan-Trabzon hattı 100 yıldır beklenen stratejik bir hattır. Siyasi ağırlıkla değiştirilemez.” dedi.  Ulaştırma Bakanlığı Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü, Etüt ve Proje Başkanlığı’nın 2020 yılı başlarında daha önce kesinleşen Erzincan-Gümüşhane-Trabzon demiryolu güzergahını değiştirerek Aşkale-Bayburt-İyidere güzergahını çalışma kapsamına alması ve şimdi de proje ihalesine hazırlanması Trabzon’da infial yarattı. Demiryolu Platformu Sözcüsü Şaban bülbül, Trabzon’un böyle bir şeyi hiçbir zaman kabul etmeyeceğini belirterek, STK’lar olarak yol haritası belirleyeceklerini söyledi. Bülbül, “Bugün konuyla ilgili olan STK’lar bir araya geleceğiz. Bir yol haritası belirleyeceğiz. Erzincan-Trabzon hattı stratejik bir hattır. Siyasi ağırlıkla değiştirilemez. Trabzon demiryolunu 100 yıldır bekliyor. Bu demiryolu yalnız Trabzon için değil bölge içindir. 100 yıllık bir hayal, hayal kırıklığıyla sonuçlanamaz. STK’lar olarak kamuoyunu bilgilendirip Trabzon’un hakkını arayacağız. Zira biz demiryolunu tarihten bugüne Trabzon’un hakkı olarak değerlendiriyoruz. Bunu bilmeyenler Atatürk’ün 1924 yılında Trabzon’da verdiği Nutku okusunlar.

 

Anahtar Kelimeler:
TrabzonGümüşhaneSTK
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner63

banner105