DOKA, para dağıtıyor

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) “Coğrafi İşaretli Ürünler Mali Destek Programı” kapsamında proje teklif çağrısı ilanına çıktı. Kar amacı gütmeyen kuruluşların; üreticilerin coğrafi işaret tescilinin sağladığı avantajlardan faydalanmak amacıyla birlik ve dayanışma içinde hareket etmelerini temin etmek üzere çıkılan projede 5 milyon TL dağıtılacak. Son başvuru tarihi ise 27 Mart 2020 olarak açıklandı.

PROJE NELERİ AMAÇLANIYOR?

DOKA’nın “Coğrafi İşaretli Ürünler Mali Destek Programı” kapsamında çıktığı proje ilanında; Coğrafi işaret tescili ile kazanılan kolektif fikri mülkiyet haklarının korunmasına yönelik etkin izleme ve denetim sistemlerinin kurulması, coğrafi işaretli ürünlerin ortak üretimi, satışı ve pazarlanması, coğrafi işaretli ürünlerin turizm değerine dönüştürülmesi ve coğrafi işaret tescilli ürünlerin değer zinciri içinde bulunan girdilerin üretiminin artırılması amaçlanıyor.

TÜM DETAYLAR DUYURULDU

DOKA, “Coğrafi İşaretli Ürünler Mali Destek Programı” kapsamında toplamda 5 milyon TL olarak yapılacak olan desteklerle ilgili asgari destek tutarının 20 bin TL, azami destek tutarını ise 400 bin TL olarak açıkladı. Asgari proje süresini 9 ay,

azami proje süresi ise 12 ay olarak kararlaştıran DOKA, KAYS üzerinden son başvuru tarihini 27 Mart 2020 ve Saat: 23.59 ve taahhütname son teslim tarihi ise 3 Nisan 2020 ve saat: 17.00 olarak duyurdu. Başvurularla ilgili genel bir açıklama yapan DOKA, “Başvurular, KAYS üzerinden yapılır. Her başvuru KAYS üzerinden üretilen taahhütnamenin imzalanması ile tamamlanır. Taahhütnamenin e-imza ile imzalanması esastır. Taahhütnamenin e-imza ile imzalanması son başvuru tarihinden itibaren en geç 5 iş günü içerisinde tamamlanır. Taahhütnamenin e-imza ile imzalanmadığı hallerde, taahhütname başvuru sahibi tarafından ıslak imzalı olarak elden veya posta yolu ile son başvuru tarihinden itibaren en geç 5 iş günü içerisinde Ajans’a teslim edilir. Zamanında yapılmayan proje başvuruları için mazeret kabul edilmez ve bu projeler değerlendirmeye alınmadan reddedilir.” başvurucuları bilgilendirdi.

Anahtar Kelimeler:
DokaKalkınmaAsgariMaliKAYS
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.