Dolmuş modernizasyonunun ipuçlarını verdi

Zorluoğlu, dolmuş modernizasyonunun ipuçlarını verdi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu dolmuş modernizasyonu ile ilgili açıklama yaptı. Büyükşehir Belediye Meclisinde açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak kararımızı vermedik. Kararımızı verdiğimiz gün bunu basın huzurunda kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.  Zorluoğlu, “Artık karar aşamasındayız. Kamuoyuna tam model üzerinde bir açıklama yapmadık. Büyükşehir Belediyesi olarak kararımızı vermedik. Kararımızı verdiğimiz gün bunu basın huzurunda kamuoyuyla paylaşacağız. Meclisimize şunu garanti ediyoruz. Bu çalışmalarda bizim üzerinde durduğumuz en önemli husus bugünkiyle kıyaslanmayacak kadar konforlu, modern ve aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi tarafından kontrol edilen, denetlenebilen dolmuş sistemi. Bu noktada daha fazla inisiyatif alıp dolmuşların halkımıza en iyi şekilde hizmet vermesini sağlayacak düzenleme ve denetlemeleri gerçekleştireceğiz. Dolmuşların şoförünün eğitiminden, hangi durakta ne kadar yoğunluk olduğuna kadar sistemi elektronik olarak denetleyecek ona göre anlık kısa ve orta uzun vadede planlama ve tedbirleri alacak yapıya kısa zamanda kavuşacağız.  Dolmuşların büyüklüklerinin ne olacağı hususu bizim açımızdan önem arz etmiyor. Esas olan konforlu seyahat. Denetlenebilir kontrol edilebilir dolmuş sistemidir” dedi. 

17 KİŞİLİK DOLMUŞLARA ALIŞIK DEĞİL

Konuyla ilgili görüşünü paylaşan CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, “Trabzon halkı 17 kişilik dolmuşlara alışılık değil. Bizim vatandaş sabırsızdır. Hemen binip gitmesini isteyecek. Onun için bu 17 kişilik minibüs şeklinden bence kaçınmamız lazım. Modernleştirmesi çok önemli. Bu araçların dizaynı çok önemli. İçerisindeki kullanıcının eğitimden geçmeli. Bu 17 kişilik minibüslerde biraz dikkat etmenizi rica ediyorum. Neden çünkü vatandaş onu beklemez. Alalım, çıkalım, demez. 9 kişilik minibüslerde karar kılırsanız bence çok daha iyi olur” dedi. İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu ise, “Ben bu kadar çok hattın olmasından yana değilim. Bir çok hattın birleştirilmesinin daha doğru hamle olacağını düşünüyorum. Belediyenin düşündüğü, paranın tahsili noktasında kart sisteminin de doğru buluyorum. Büyükşehirlerde yapılıyor, Trabzon’da neden olmasın. 2 ortaklılık zor iken, 3 ortaklılık farklı sıkıntıları da beraberinde getirecektir. Buna da sonuç itibariyle bu işi yapan insanlarımızın çoğunluğunun hangi yönde irade ortaya koyduğudur” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105