Dolmuşçu can derdinde Başkanımız algı peşinde

Dolmuşta dönüşüm 2021’in mart ayına ertelenmişti. Trabzon’da gerçekleştirilecek olan dolmuşta dönüşüm projesi yeniden pandemi sürecine takıldı. Dolmuşçu esnafı “Dolmuşu yenileyecek paramız da yok kredi de ödeyemeyiz” derken ve 12+1 model yeni dolmuşa geçmeyi mümkün görmezken Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, örnek bir yeni dolmuştan hayırlı olsun mesajı verdi. Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, “Bugünkü şartlarda esnafımızın yeni araç alacak gücü olmadığını sürekli söylüyorum. Bakanlıktan esnafa özel bir kredi bekliyoruz. Netleşen bir şey yok” dedi. 

Trabzon’da gerçekleştirilecek olan dolmuşta dönüşüm projesi yeniden pandemi sürecine takıldı. Dolmuşçu esnafı “Dolmuşu yenileyecek paramız da yok kredi de ödeyemeyiz” derken ve 12+1 model yeni dolmuşa geçmeyi mümkün görmezken Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, örnek bir yeni dolmuştan hayırlı olsun mesajı verdi. Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, “Bugünkü şartlarda esnafımızın yeni araç alacak gücü olmadığını sürekli söylüyorum. Bakanlıktan esnafa özel bir kredi bekliyoruz. Netleşen bir şey yok” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, dolmuş dönüşümünü mega projeleri arasına alarak örnek bir dolmuştan mesaj verdi. Zorluoğlu, sosyal medya hesabından “Yeni dolmuşlarımız efsane... Az kaldı” paylaşımı yaptı. Ancak gerçek hiç de Başkan Zorluoğlu’nun oluşturmak istediği algı gibi değildi. Boztepe dolmuş durağı üyesi bir esnaf, 12+1 Ford marka yeni bir minibüsle büyükşehir belediyesi önüne geldi. Örnek dolmuş olarak Başkan Zorluoğlu’na haber verildi. Zorluoğlu, “İşte beklediğimiz dolmuş” diyerek yeni tip dolmuşa binip “Yeni dolmuşlarımız efsane” dedi. Başkanın efsane dediği dolmuşlardan şoför esnafı henüz habersiz. Üstelik alacak parası da yok. Başkan araçların renklerini bile belirlerken şoför esnafı mart ayına yetişmesinin imkansız olduğunu söylüyor. Konuyu Şoförler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta’ya sorduk.

-Sayın Başkan yeni araçlar hayırlı olsun.  Araçlar galiba tamam. Hangi markayı belirlediniz?

Usta: Tamam olan bir şey yok. Bugünkü şartlarda esnafımızın bu aracı alacak gücü olmadığını sürekli söylüyorum. Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’la görüşmek üzere randevu talep ettik haber bekliyoruz. Bakanlıktan şoför esnafımıza özel bir talebimiz var. Süreç hala devam ediyor netleşen bir şey yok.

- Renklerinin bile belirlendiği söyleniyor.

Usta: Hayır. Sadece araçların iç dizaynı ile ilgi kıstaslar belirlendi. Renklerle ilgili henüz ortaya bir şey koymadık. Büyükşehir Belediye Başkanımızla önümüzdeki günlerde yeniden görüşeceğiz.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105