Dolmuşta 12+1’ciler Kazandı

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, dolmuş araçlarının yenilenmesi sürecinde tartışma yaratan 17+1 sisteminden vazgeçildiği ve şoför esnafının istediği şekilde 12+1 sistemin olacağını ve dolayısıyla kartlı sistemden de vazgeçildiğini açıkladı.Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, dolmuş araçlarının yenilenmesi sürecinde tartışma yaratan 17+1 sisteminden vazgeçildiği ve şoför esnafının istediği şekilde 12+1 sistem olacağını ve dolayısıyla kartlı sistemden de vazgeçildiğini açıkladı. Dolmuş dönüşümüyle ilgili alınan kararlarınyakın zamanda kamuoyuna duyurulacağını söyleyen Usta, “Başkan Murat Zorluoğlu ile beraber açıklama yapacağız. İki seçenek var masada, ancak birinci seçenek yani 12+1 sistemi daha ağırlıklı gözüküyor. Öte yandan kartlı sistemden de vazgeçildi. Kartlı sistemin vergi yükü çok ağır bu yüzden 17+1 sistemine giremiyoruz. Kartlı sistem olması için en az 17+1 sistemin olması lazım. 17+1’in üzerinde yüzde 1 gelir vergisi var onun altında yüzde 20 gelir vergisi olduğu için kartlı sisteme giremiyoruz. Esnafın istediği olmuş oluyor.” şeklinde açıklama yaptı.

BAKAN VARANK’IN TEKLİFİ HİBRİT ARAÇLAR SEÇENEKLER ARASINDA YOK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Trabzon’da dolmuş araçların yenilenmesiyle ilgili yaptığı hibrit ve elektrikli araç teklifini değerlendiren Usta, “Bu hafta içerisinde belli olacak. Bazı ayrıntılar var. Onları görüşüyoruz. Hibrit ve elektrikli araç olayı maliyetli olduğu için şuan esnaf onu kaldıracak güçte değil. Yaklaşık 600-700 milyarlık maliyeti gerektiren bir araca girme şansımız yok. Ekonomik olarak zor durumdan geçiriyoruz. Bu ekonomik krizde mümkün değil.” diye konuştu.

DURAK VE GÜZERGAH ÇALIŞMALARI HENÜZ YOK

Trabzon kamuoyunun üzerinde durduğu bir diğer önemli konu Meydan çevresindeki dolmuş durak ve güzergâhlarında her hangi bir değişikliğe gidilip gidilmeyeceği konusuna açıklık getiren Usta, “Bazı dolmuş hatların uzatılmasıyla ilgili çalışmamız var. Bunlar üzerinde çalışıyoruz. Dolmuşlar mevcut yerlerinde devam edecek. Dolmuşları yenileyelim, bu güzergâh ve duraklarla ilgili çalışmamız olacak. Şehrin doğu tarafından gelen dolmuşların depolama alanı, batı tarafından gelen depolama alanı şeklinde yapıp meydan bölgesinden yolcularını alıp devam edecek şeklinde bir çalışma yapacağız.” şeklinde belirtti.

 

Anahtar Kelimeler:
BaşkanMeydanDOLMUŞ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.