Dolmuşta sistem değişiyor

Trabzon'da dolmuş sistemi sil baştan değişiyor.

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde ulaşım sistemleri üzerine önemli çalışmalara imza atan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Taylan Engin’in hazırlayacağı modelle dolmuşta yeni bir sisteme geçeceklerini söyledi. 

Usta, “Gerekli istişareleri yaptık. Trabzon’da yeni sisteme geçiyoruz. Hem şoförümüz rahat edecek hem de yolcularımız. 10-15 güne yeni sistemle ilgili çalışma biter. Ondan sonra araçları yenilemek için harekete geçeceğiz.” dedi. Göreve geldiği günden itibaren başarılı çalışmalara imza atan Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, eleştirilere konu olan ve halen 729 aracın bulunduğu dolmuş sistemine ilişkin yeni bir düzenlemeyi hayata geçirmek için düğmeye bastı. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde ulaşım sistemleri üzerine önemli çalışmalara imza atan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Taylan Engin’le görüştüklerini ve Trabzon’la ilgili bilgi ve dökümanları kendisine teslim ettiklerini belirten Usta, “Gerekli istişareleri yaptık. Trabzon’da yeni sisteme geçiyoruz. Hem şoförümüz rahat edecek hem de yolcularımız. 10-15 güne yeni sistemle ilgili çalışma biter. Araçların yenilenmesi ile ilgili çalışmaları hızlandırdık. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile istişare ederek hem şehrin, hem de esnafımızın lehine olacak bir sistemi inşallah Trabzon ile buluşturacağız.” dedi.

Yeni sistem ile birlikte vatandaşa daha kaliteli bir hizmet sunulacağını bu yapılırken şoför esnafının kazancını da artıracaklarını belirten Usta, “Duraklarımızda görev yapan tüm şoför arkadaşlarımız ile birlikte vereceğimiz ortak kararla yeni sisteme geçeceğiz. Amacımız vatandaşlarımıza daha rahat ve güvenli bir ulaşım hizmeti sunmaktır. Konunun uzmanlarıyla da görüştük görüşmeye de devam ediyoruz.  Diğer illerdeki dolmuş sistemlerini de inceledik. Araçları alabileceğimiz fabrikalar ile de iletişim kuruldu ve bu yıl içerisinde yeni sisteme geçmiş olacağız.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.