Dönüşüme katılmayan hattan atılacakmış

Minibüsçüler Kooperatifi krediyi reddeden şoföre mesaj gönderdi.

Büyükşehir Belediyesi ve Akçaabat Minibüs Kooperatifi tarafından dönüşüm adı altında minibüslerin otobüse dönüştürülmesi projesi zora girdi. 583 minibüsü ilgilendiren gelişme 193 plakaya indirgendi. 426 minibüs sahibi dönüşüme imza verirken çağrının sadece 157 plakaya yapılması tuhaf bulundu.

426 Plaka Sahibi İmza Attı,36 Plaka Sahibi Para Yatırdı

Akçaabat Minibüsçüler Odası Başkanı Abdullah Sevim, yaptığı açıklamada 426 minibüs sahibinin imza verdiğini ancak sadece 36 minibüs sahibinin ortaklık payı yatırdığını kaydetti. Geri kalan 390 minibüs sahibine çağrı yapmak yerine, sadece 157 plaka sahibi 105 kişiye çağrı yapan Sevim, tehditvari ifadelere yer verdi.  

Son Süre 31 Aralık 2020 547 Plaka Para Yatırmadı

Sevim, dönüşüme katılım için 31 Aralık 2020 tarihinin son süre olduğunu hatırlatarak “Dönüşüme katılmayacak arkadaşların araçları sadece Yaylacık-Kayalar, Dürbinar-Sarıtaş, Ortamahalle, Çolaklı ve Nefsipulathane hatlarında çalışabilecek.” dedi. 36 minibüsün para yatırdığı bir dönüşümde para yatırmayan 547 minibüsün nasıl tasfiye edileceği merak konusu oldu.  

S.S. Akçaabat Trabzon Söğütlü ve Mersin 1 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Abdullah Sevim, Akçaabat ile Trabzon arasındaki ulaşımı sağlayan hatta çalışan minibüslerin otobüse dönüştürülmesi sürecinin planlandığı şekilde devam ettiğini açıkladı. Başkan Sevim, Büyükşehir Belediyesi ile başlattıkları dönüşüm çalışmasının açıklanan takvime riayet edilerek devam ettiğini belirterek, bugüne kadar 583 minibüs sahibinden 426’sının dönüşüme katılmak için imza verdiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirdikleri görüşmede dönüşümle birlikte sefere çıkan otobüslerin renginin de beyaz üzerine kırmızı kuşaktan oluşacak şekilde kararlaştırıldığını belirten Kooperatif Başkanı Sevim, araçların ise esnaf arkadaşları tarafından satın alınacağını, kendilerinin ise sadece aracılık yapacağını kaydetti.

ESNAF KENDİ SEÇECEK

Rant söylentilerine karşı çıkan Başkan Sevim, kredi alma sürecinde de minibüsçü esnafın dilediği bankayı seçebileceğini, hatta 36 arkadaşlarının paylarına düşen parayı şimdiden yatırarak otobüslerini tedarik aşamasına geldiklerini de belirtti. Sevim, otobüslerin de UKOME kriterlerine uyacak şekilde yine esnaf tarafından seçileceğini söyledi.

SÜREÇ İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ

Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen çalışmalara katılacak minibüsçü esnafı için son dahil olma tarihinin 31 Aralık 2020 olduğunu da hatırlatan Sevim, bugüne kadar başvuruda bulunmayan 157 plakaya sahip 105 arkadaşına da çağrı yaptı. Sevim, dönüşüme katılmayacak arkadaşlarının araçlarının sadece Yaylacık-Kayalar, Dürbinar-Abeda-Sarıtaş, Orta Mahalle, Çolaklı ve Nefsipulathane hatlarında çalışabileceğini de hatırlattı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.