Duatepe şehitliği içleri sızlattı

Sürmene ilçesi Zarha dağındaki Büyükdüz tepesi zaman içerisinde 1916 yılındaki Rus Savışındaki şehitlerden dolayı Duatepe adını almıştı. Ne yazık ki son dönemlerde şehitliğe ilgi az olunca Duatepe Şehitliği yok olma tehlikesiyle karşı karşıya geldi. Şehitliği ziyaret eden gençler ise duruma tepki gösterdi.
Son dönemlerde şehitliğe ilgi az olunca Duatepe Şehitliği yok olma tehlikesiyle karşı karşıya geldi
Türk Kızılay’ı Sürmene Gençlik Kolları ve Sürmene Kültür Gençlik Derneği üyeleri de 29 Ekim Cumhuriyet bayramı dolayısıyla Zarha dağında unutulmaya yüz tutmuş Duatepe şehitliğini ziyaret etti ve şehitliğin durumuna dikkat çekti. Sürmene dağ tesislerinin 300 metre ilerisinde bulunan şehitliğe zorlu yürüyüş parkurundan geçerek ulaşan dernek gönüllüleri şehitlerin ruhuna Kur’an okuduktan sonra istiklal marşı okudu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.