Düzköy HES’e direnecek

Galanima Deresi de HES tehditi altına girdi.

Trabzon’un Düzköy ilçesindeki Galanima Deresi üzerinde Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2 yıl önceki ret kararına rağmen inşaatına başlanan HES projesine, bölge halkı tepki gösterdi. CHP Düzköy İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin HES projesini turizm alanı olduğundan dolayı iptal ettiğini ancak inşaatın başlaması nedeniyle şok olduklarını söyledi. Aydoğan, “HES’e engel olmak istiyoruz. Derelerimiz firmaya peşkeş çekiliyor. Burası oldu bittiye getiriliyor. Düzköy belediye meclis üyelerinin hiçbirinin bundan haberi yok.” dedi. 

Trabzon’un Düzköy ilçesindeki Galanima Deresi üzerine Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin 2 yıl önceki ret kararına rağmen inşaatına başlanan HES projesine, bölge halkı tepki gösterdi. CHP Düzköy İlçe Başkanı ve Çeşmeler Mahallesi Muhtarı İbrahim Aydoğan ve eski Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Musa Öztürk karara tepki gösterirken, Düzköy Belediye Başkanı Yılmaz Ankara ise Düzköy’ün zararına hiçbir şeyin yapılmadığını söyledi.

ANKARA: DÜZKÖY’ÜN ZARARINA HİÇBİR ŞEY YAPMAYIZ

Düzköy Belediye Başkanı Yılmaz Ankara, projenin Ankara’dan onaylandığını Düzköy’ün zararına ise hiçbir proje üretmeyeceklerini belirterek, “Doğa katliamı, derelerin özgürlüğü diye bir durum yok. Düzköy’e zarar verecek hiçbir işin içinde olmayız, yapmayız. İnsanların çekincelerini anlıyoruz ama onlardan daha fazla Düzköy’ü düşündüğümüzü halkımız da biliyor.” dedi.

AYDOĞAN: TURİZM ALANI DİYE İPTAL EDİLDİ

CHP Düzköy İlçe Başkanı ve Çeşmeler Mahallesi Muhtarı İbrahim Aydoğan, Büyükşehir Belediye Meclisinin HES projesini turizm alanı olduğundan dolayı iptal ettiğini ancak inşaatın başlaması nedeniyle şok olduklarını söyledi. Aydoğan, “Burası yılan hikâyesine döndü. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi burayı turizm alanı olduğundan dolayı iptal etti. Düzköy Belediye Başkanı Yılmaz Ankara da geçtiğimiz günlerde inşaatı başlattık diye fotoğraf attı. Şok olduk. Bu karar Düzköy Belediye Meclisine gelmedi, görüşülmedi. Projeye engel olmak istiyoruz. HES’ler enerji için değil suyun özelleştirilmesi içindir. Doğaya zarar vermeyen projeler var onlar yapılsın. Derelerimiz firmaya peşkeş çekiliyor. Turizm alanı diye iptal edilen HES projesine bunun yapılması manidardır. Oldu bittiye getirilmeye çalışılmaktadır. Düzköy Belediye Meclis üyelerinin hiçbirinin bundan haberi yok.” diye konuştu.

HES PROJESİ KESİNLİKLE İPTAL EDİLDİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi eski meclis üyesi Musa Öztürk, üye olduğu dönem belediye meclisinde HES projesinin reddedildiğini belirterek, “HES projesi başlayacaksa bunun Büyükşehir’den geçmesi lazım. İlçe belediyesi çok dikkate alınmaz ilçeden yalnızca görüş alınır. Mutlaka Büyükşehir bunu mecliste geçirmeli. Bu proje Belediye Meclisinde büyük tartışmalara sahne olan oylamada kesinlikle iptal edildi.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.