Efsane vali kalbine yenildi

Trabzon'un hakkında eylemler düzenlediği vali kalp krizi sonucu hayatını kaybetti!

Trabzon’da 1991 - 1993 yıllarında valilik yapan Kemal Esensoy, hayatını kaybetti. Vali Esensoy, Trabzon’dan merkeze alındığında gitmemesi için imza kampanyaları başlatılmış ve il genelinde eylemler yapılmıştı.Vali Esensoy,  27 Mayıs Çarşamba günü öğle namazı sonrası Ankara Karşıyaka mezarlığında toprağa verilecek Esensoy, Trabzon’da 1991 - 1993 yılları arasında görev yapmıştı. 
2 yıllık görevinin ardından merkeze çekilmştş. Trabzonspor efsanesinin yazıldığı Avni Aker Stadında UEFA maçı öncesinde Esensoy için sevgi gösterisinde bulunmuştu. 
O dönem Trabzon’un 6 yerel radyosunu telefon yağmuruna tutan vatandaşlar, Trabzon Şoförler ve Otomolciler Odası 500 araçlık konvoyla şehirde protesto yapmıştı. 
Vali Esensoy’un merkeze alınmasını protesto eden vatandaşlar imza kampanyası düzenlemiş ve sonrasında eylemler yapılmıştı. 
 Vali Esensoy, 1995 yılında Bitlis Valisi olarak atamış ardından ise emekli olmuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
ValiEylemGörevBitlisAvni
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105