Erdoğan Bekar Yazdı...

İşinize bakın

Trabzonspor’da yeni sezon öncesi tek hedef şampiyonluk olarak belirlendi. Teknik patron Abdullah Avcı’nın verdiği rapor doğrultusunda hareket eden bordo-mavili ekipte yönetim de transferleri bitirmek için büyük uğraş vermekte. Bordo-mavili renklere gönül vermiş taraftarlar da Trabzonspor’daki gelişmeleri yakından takip etmekte. Transferi gerçekleşen ve gündeme gelen futbolcuların kaliteleri de ortada. Alınan ve gündeme gelen oyuncular herkesi gibi beni de son derece heyecanlandırmakta. Ancak şampiyonluk kadrosunun oluşturulması birilerini rahatsız ettiğini görüyoruz. Yok, efendim ‘alınan isimler yaşlı’ yok efendim ‘alınan oyunculara çok para veriliyor’ yok efendim ‘bu oyuncular Trabzonspor’a uyum sağlayabilecek mi?’gibi bordo-mavili ekibin transferlerini karalamaya çalışınlar olduğunu da görüyoruz. Allah aşkınaişinize bakın. Trabzonspor’un aldığı ve almak istediği oyuncuları Fenerbahçe, Beşiktaş ya da Galatasaray’dan biri alsa bu isimler yere göğe sığdırılamazdı. Ama konu Trabzonspor olunca karalamalar hemen başlıyor. Ama yönetim bu gibi eleştirilere kulaklarını kapatıp bildiği yolda ilerlemeli. Özellikle teknik patron Abdullah Avcı’nın istediği isimlerin transferleri gerçekleştirip güçlü bir kadro oluşturulması için önemli adımlar atılmalıdır. Trabzonspor’un transferde son derece doğru yolda olduğunu düşünenlerdenim. Daha önceki yazılarım da belirttiğim gibi Trabzonspor transferde nokta atışı yapmalı. Sırf transfer olsun diye transfer yapılmamalı. Bordo-mavili takıma katkı sağlayacağı düşünülen oyuncular fedakârlıklar yapılarak kadroya dahil edilmelidir. Ortada şampiyonluğa susamış bir camia var. Bu hasretin sona ermesi için herkes üzerine düşeni eksiksiz olarak yapmalı.

Köstek değil destek olun

Trabzon’un ve Trabzonspor’un kendinden başka dostu yok. Bunu herkesin iyi bilmesi gerekiyor. Bordo-mavili ekip en güçlü olduğu dönemlerde bile şampiyonluk sevincini yaşayamadı. Sahada iyi olsa da saha dışında yaşadığı olumsuzluklar bordo-mavili ekibin hedefine ulaşamamasına neden oldu. Trabzonspor böyle olumsuzlukla karşı karşıya kalıp, önü tıkanırken, bir de içten yıkım yiyor. Trabzonspor camiası da göreve gelen yönetime destek olunacağına köstek oluyor. Bu duruma da en çok Trabzonspor’un başarısız olmasını isteyenler seviniyor. Bu bakımdan herkes kişisel çıkar ve menfaatlerini bir kenara bırakıp Trabzonspor’un başarılı olması için üzerine düşeni yapmalıdır. Camia içerisinde bu birliktelik sağlanıp güçler birleştirilmezse başarının gelmesi de çok zor olur.

Hamsik büyük güç katar

Trabzonspor, transferde bombaları patlatıyor. Bordo-mavili takım Bruno Peres ve Gervinho'dan sonra Marek Hamsik'i de renklerine bağladı. Trabzonspor nokta atışı transferler yaptı. Özellikle son transfer Marek Hamsik'den bahsedersek kariyeri başarılarla dolu…

Kariyerinde 645 maça çıkan Hamsik 139 gol attı, 104 asist yaptı. Slovakya A Milli Takım formasını 126 kez sırtına geçiren deneyimli futbolcu 26 gol atmayı başardı. 33 yaşındaki Marek Hamsik 8 kez Slovakya'da yılın futbolcusu seçilmeyi başardı. Kariyerinde üç kupa olan Hamsik, Napoli ile 2 kez İtalya Kupası'nı, 1 kez de İtalya Süper Kupası'nı kazandı. Hamsik için bugüne kadar toplam 26 milyon Euro bonservis ödendi. Böyle üst düzey bir oyuncunun yeni sezonda Trabzonspor’a büyük güç katacağından en küçük bir endişem yok. Trabzonspor şuana kadarki gerçekleştirdiği 3 transferler ile yeni sezonda şampiyonluk yarışında ne kadar iddialı olacağını şimdiden göstermiş oldu. Şimdi transferde sıranın forvet hattına geldiğini düşünüyorum. Gol yollarında bitiriciliği ile ön plana çıkan kaliteli bir oyuncunun kadroya dahil edilmesi şart. Çünkü futbolun meyvesi gol. Bu da kaliteli ayaklarla oluyor. Tabi böyle özellikli transferleri de gerçekleştirmek zor. Ama şuana kadar transferde iyi işler yapan Trabzonspor’da yönetimin golcü transferinde de en iyi kararı vereceğine inancım tam.

Hakkını teslim etmek gerek

Bu köşem de zaman zaman Trabzon’da iyi işlere imza atan değerlerden de bahsetmeye özen gösteriyorum. Bu haftaki köşemde bahsedeceğim kişi Ortahisar Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Yusuf Keskin olacak. Öncelikli olarak Keskin’in görevini layıkıyla yapan bir isim olduğunun altını çizmek gerek.Yoğun olmasına rağmen kapısını çalan kimseyi geri çevirmedenonlara yardımcı olmaya çalışan bir hayat görüşüne sahip. Sosyal sorumluluk projelerine katılan ve halkı her yönden olumlu yönden bilinçlendirmek için çaba gösteren Keskin, kendisini adeta hizmete adamış bir insan. Kimin yardıma ihtiyacı varsa Keskin’i orada görebilirsiniz. İnsanların birbirinden uzaklaştığı günümüzdeTrabzon’un böyle değerlere ihtiyacı var. Sorun üreten değil, sorunları çözen bir tavır içerisinde olan Keskin’in yolunun açık olduğunu görmek de zor olmasa gerek. Bundan sonra da Trabzon’a önemli hizmetler sunacağına inandığımız Keskin’i çalışmalarından dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Milli Takım’a başarılar

EURO 2020'de boy gösterecek olan Milli takımımız, cuma günü açılış maçında İtalya ile karşılaşacak. Milli takımımızın İtalya karşısında sahadan zaferle ayrılarak EURO 2020'ye süper bir başlangıç yapmasını arzu ediyoruz. Gönlümüzden geçen gururumuz Şenol Güneş hocamızın önderliğinde milli takımımızın finale kadar gitmesi. Başta Şenol Güneş olmak üzere futbolcularımıza müsabakalar öncesi sonsuz başarılar diliyoruz.

Gösterin kendinizi

EURO 2020'de mücadele edecek olan milli takımımızda Trabzonsporlu iki oyuncu da boy gösterecek. Milli takım kadrosunda yer alan Uğurcan Çakır ve Abdülkadir Ömür’den bu müsabakalarda üstün performanslar ortaya koymalarını bekliyoruz.  Özellikle gözümüz teknik patron Şenol Güneş’in ilk 11’de forma vereceği Uğurcan Çakır da olacak. Milli takımımızın Moldova ile oynadığı son hazırlık maçında Uğurcan Çakır, yaptığı kurtarışlarla kalesini gole kapatırken Millilerin ikinci golünde de asisti yapan isim olmuştu. Bu maçtaki performansıyla teknik direktör Şenol Güneş’in güvenini tekrar kazanan Uğurcan Çakır, Milli takımımızın da en önemli silahlarından biri olacak.

TÜFAD’da seçim heyecanı

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Trabzon Şubesi’nde gözler 17 Haziran Perşembe günü yapılacak kongreye çevrilmiş durumda. Kongrede Metin Bak ve Hüseyin Beldüz başkanlık için yarışacak. Şimdi herkesin merak ettiği konu başkanlık için kimin daha avantajlı durumda olduğu. Biz de seçim öncesi bir nabız yokladık. Yaptığımız bu görüşmeler sonrasında iki adayın da eşit şansta olduğu yönünde bir fikir edindim. Öyle görünüyor ki TÜFAD seçimi kıran kırana geçeceğe benziyor. Metin Bak ve Hüseyin Beldüz donanımlı antrenörler. Kim kazanırsa kazansın Trabzon futboluna önemli katkılar sağlayacaklarına inanıyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.