ERDOĞAN’IN 5 VERİ  HIRSIZI BERAAT ETTİ

Yerel mahkemenin ceza verdiği veri hırsızları, BAM’da beraat etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın SGK verilerini izinsiz inceleyen memurlara verilen hapis cezası istinaf mahkemesi tarafından kaldırıldı.

5 SGK MEMURA HAPİS CEZASI VERİLDİ

Trabzon SGK İl Müdürlüğü’nde Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni olarak görev yapan Ş.Y., M.T., E.B., A.Y. ve H.T. adlı 5 personel kendilerine ait kullanıcı adlarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aile kayıt bilgilerini sorguladığı tespit edildi. Müfettişler tarafından yapılan tespitin ardından 5 memur hakkında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yapıldı. Kınama cezası verilen 5 SGK memuru hakkında insanların kişisel verilerini hukuku aykırı olarak ele geçirdiği gerekçesiyle hapis istemiyle dava açıldı. Yargılanan 3’ü kadın 5 veri memurunun her birini önce 3 yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Hakim sanıkların mahkemede iyi halinden ötürü cezalarını 2.5 yıla indirdi.

BAM, DOSYAYI GERİ GÖNDERDİ

Yerel mahkemenin verdiği karara itiraz eden sanıklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a büyük sevgi duyduklarını, yaşını ve aile üyelerini merak ettikleri için verileri incelediklerini belirterek, bunun suç olduğunu bilmediklerini ifade ettiler.   Ş.Y., M.T., E.B., A.Y. ve H.T. adlı 5 SGK memurun cezasına Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) 3. Ceza Dairesi itiraz etti. Daire, hapis cezası alan sanıkların FETÖ/PDY üyesi olup olmadığının araştırılmasını istedi.

FETÖ/PDY SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sanık memurlar hakkında verilen kararın dosya üzerinde ve UYAP sisteminde suçtan zarar gören sıfatıyla suçun mağduru Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ya da avukatlarına ihbar edilmediğini tespit eden Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, kararın tebliğ edilmesine hükmetti. 5. Asliye Ceza Mahkemesi hem tebligatı yaptı hem de emniyete sanıkların FETÖ/PDY bağlantısı olup olmadığını veya herhangi bir suç örgütüyle ilgilerini bulunup bulanmadığını sordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kişisel verelerini hukuka aykırı ele geçiren 5 SGK memur hakkında FETÖ/PDY soruşturması yapıldı.

İSTİNAF MAHKEMESİ KARARINI VERDİ

Yapılan araştırma sonucunda sanıkların suç örgütü ve FETÖ/PDY bağlantısının bulunmadığı tespit edildi. Tekrar dosya 3. Ceza Dairesi’ne gönderildi. Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, 5 sanığın suç işleme amacı ve kastı olmadığından cezasını kaldırarak, beraat kararına hükmetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatlarının karar itiraz etmesi durumunda dosya Yargıtay’a gönderilecek.

Anahtar Kelimeler:
ErdoğanSgkHapisDaire
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105