Evde şiddete dikkat çekti

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt, koronavirüs vakası nedeniyle insanların eve kapanması sonucu kadına şiddetin artış gösterebileceğini söyledi. Kurt, “Psikososyal destek hizmeti vermeye başladık.” dedi.

 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt, koronavirüs vakası nedeniyle insanların eve kapanması sonucu kadına şiddetin artış göstereceğini söyledi. Kurt, “Psikososyal destek hizmeti vermeye başladık. Yaşlı insanlarımız ve çocuklarda görülen davranış değişiklikleri için başvuruda bulunulabilir. Bu arada kadına şiddette artış bekliyoruz. Bu tür ihbarları da değerlendireceğiz.” dedi. Korona salgını nedeniyle mücadele ettiklerini söyleyen Kurt, “Biz olağanüstü hal ilan edilse ona uyamayacak bir kurumuz. Çünkü yaşayan bir sistemimiz var. Huzurevlerinde yaşlılarımız var. Çocuklarımız, kadınlarımız, engellilerimiz var. 6 bin 200 engelli vatandaşımıza bakılan bir sistemimiz var. Bu sistem diğer kuruluşlardan daha fazla bizi baskılıyor. Önceliğimiz virüsün sirayet etmemesi için onları koruma yapılanması içerisindeyiz. Ardından diğer talep edilen hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Yaşlılara vefa sosyal destek programına katılıyoruz. Sosyal hizmetler aracılığıyla psikososyal sosyal destek almak isteyen, çocuk ve yaşlı psikolojisi konusunda evde kapalı kalmanın yarattığı semptomlar konusunda destek almak isteyenlere hizmetler veriyoruz.” diye konuştu. Huzurevlerinde yaşlıları korumak adına çalışma sistemi oluşturduklarını açıklayan Kurt, “Bugün itibarıyla şöyle bir uygulamaya başlıyoruz. Huzurevlerimizde çalışan personel 10 gün süreyle evine gitmeyecek. Müdürden bakıcısına tüm personel dönüşümlü olarak huzurevinde kalacak. Bir karantina uygulaması yapıyoruz ki bu sirkülasyonla birlikte kuruluşa virüsün girmesini engelleyelim. 170 yaşlının kaldığı huzurevine virüsün girmesiyle hemen hemen hepsi ölür. Böyle bir felaketin yaşanmaması için tedbirler almak zorundayız. Çocuk yuvalarımızda ise bakıcı 24 saat kalıyor.” şeklinde ifadelere yer verdi.

Korona vakası nedeniyle insanların evlere kapanmış olması kadına şiddeti artırabileceğini dile getiren Kurt, “Psikososyal destek hizmeti vermeye başladık. Yaşlı insanlarımız ve çocuklarda görülen davranış değişiklikleri için başvuruda bulunulabilir. Bu arada kadına şiddette artış bekliyoruz. Bu tür ihbarları da değerlendireceğiz.” diye belirtti. Kadın konuk evlerine ve huzurevlerine salgın nedeniyle alım yapmadıklarını kaydeden Kurt, “Kadın konuk evlerine ve huzurevlerine kabulleri erteledik. Güvenlik nedeniyle bu şekilde karar aldık. Mümkün olduğunca çözüm üretiyoruz. Olmadı farklı bir yere yerleştirmemiz de söz konusu olabilir.”  dedi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.