Facia ucuz atlatıldı ama…

Trabzon’un Ortahisar ilçesi Yenicuma Mahallesi’nde dört katlı binanın elektrik panosu iddialara göre ihmal sonucu yandı. İki gün önce Çoruh AKSA’ya panodan alevler çıktığı ihbarında bulunduğunu ancak kimsenin gelmediğini iddia eden bina sorumlusu Lokman Bayraktar, AKSA’nın pano yanmasıyla birlikte gelerek müdahalede bulunduğunu söyledi.

İHBARDA BULUNDUK KİMSE GELMEDİ

Panosu patlayan binanın yöneticisi Lokman Bayraktar, Çoruh AKSA’ya panodan yangın çıktığı ihbarında bulunduklarına rağmen ekip gelmediğini söyledi. Mağdur edildiklerini dile getiren Bayraktar, “Elektrik panosunda alevler vardı sonra da pano patladı. Borç olduğunda hemen geliyorlar ancak arıza olunca gelmek bilmiyorlar. İki gündür burası patlayacak diye işe gidemiyorum. Prizlerden ateş çıktı. Maddi zararımız var. Binada elektrik yok. Mağdur edildik. İki gündür uyku uyumadık şimdi de burası patladı. Çatı katında oturuyorum. Yangın çıksa ölmüştük.” ifadelerini kullandı.

“YA ÖLSEYDİK?”

Çoruh AKSA’nın alev çıktıktan sonra panosu patlayan binanın sahibi Osman Kurt, ilgisizlikten yakındı. “Maddi zararın dışında can kaybı olunca mı müdahale gelecekti?” sorusuyla sitem eden Kurt, “İş paraya gelince hemen gelip kesiyorlar. Ama arızada kendileri ilgilenmiyor. Ayıp değil mi? Bu nasıl bir ülkede yaşıyoruz? Mal zararımız var. Suç kendilerinin ama elektrik panosuna kabahati buldular. Oysaki 15 sene önce bu panolar değişti. O zaman kimse bunların değişmesi lazım demedi. Evimiz de 20’den fazla kişi yaşıyor. Burada Kur’an-ı Kerim eğitimi verilen bir yer var. Çocuklar yangın çıksa burada ne olacaktı? İlla can kaybı mı yaşanmalıydı? Kiracıma 4 gün önce 800 TL borç çıkardılar. Daha sonra geldiler elektriğimi kestiler. Bu panodan kesiliyor, orada görmüyorlar mı bundaki arızayı? Binada kimsenin elektriği yok. Buraya delil kaybetmek için geldiler. Devletimiz mağduriyetimizi gidermiyor. İlla ölmemiz mi gerekiyordu? “Biz bunu takmayız” dediler. “Bunda bizim işimiz olmaz” diyorlar. Faturayı ödemezsek ceza koyuyorlar. Bunu yapmıyorlar. “Tamam geliyoruz, yolluyoruz ekipleri” dediler, gelmediler. Şimdi de pano patladı.” Bu panoyu takmıyorlar. Başınızın çaresine bakın diyorlar.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
AKSAYenicuma
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105