Fındıkta verim arttı

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “ekilmedik, dikilmedik bir karış toprak kalmasın” ifadesinden hareketle ilçede çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Çalışmalarla fındıkta verimde artış aldıklarını dile getiren Eyüpoğlu, çalışmaların süreceğini kaydetti.

ÇALIŞMALAR VERİMİ ARTIRDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “ekilmedik, dikilmedik bir karış toprak kalmasın” ifadesinden hareketle Akçaabat’ta her üreticiye ulaşmaya çalışıldığını belirten Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çalışmaları neticesinde fındıkta verimin arttığını söyleyen Eyüpoğlu, “İlçemiz iklimsel olarak birçok alanda  mikroklima özelliğine sahip . Bu avantajımızı değerlendirmemiz lazım. Bölgemize birim alandan getirisi yüksek ürünleri kazandırmaya çalışıyoruz. Birçok yeni ürünü Akçaabat’ımıza kazandırdık ve yenilerini de kazandırmaya devam edeceğiz. Mühendis arkadaşlarım bu konularda işin uzmanı kendileri gereken çalışmaları yapıyorlar.  Eski geleneksek yöntemlerle yeterli verime ulaşılamıyor. Bu anlamda Teknik ekibimiz her gün sahada, üreticilerimizin yanında. Onlara tarımsal anlamda yenilikleri anlatarak ve gerekli uygulamaları yaparak destek olmaya çalışıyoruz.  Örneğin fındıkta bir önceki yıllarda dekara 50-60 kg fındık alan üreticilerimiz, bizim teknik ekibimizin önerileri doğrultusunda yaptıkları uygulamalar( budama, gübreleme, zararlılarla mücadele vb.)  ile dekara verimi 200-250 kg’a çıkarmıştır.  Bizlere böyle çokça olumlu dönüşler oluyor. Bu durum bizleri mutlu ediyor.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105