Firmadan ahlaksız teklif

Trabzon’un Araklı ilçesi Değirmencik Mahallesi’nden geçecek olan Ayvadere HES Projesiyle ilgili şok bir gelişme yaşandı. Projeye karşı çıkan Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yusuf Durmuş, HES firması tarafından kendisine aracıyla birlikte "Ne istiyorsan yapalım, köyünüze destek olalım, sana destek olalım” teklifinde bulunulduğunu iddia etti. Durmuş, “Bu teklif ahlak dışı bir tekliftir.” diyerek teklifi reddetti.

AKADEMİSYENDEN TEKLİFLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yusuf Durmuş yaptığı yazılı açıklamada, kendisine teklifte bulunulduğunu açıkladı. Değirmencik Mahallesi’nden geçecek olan Ayvadere HES projesiyle ilgili konuşan Durmuş, “Proje ile ilgili Sanayi Bakanlığı ve Ankara Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne vermiş olduğum şikayet dilekçesi ve ekleri neticesinde 26 Kasım 2020 tarihinde Ankara Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nden yetkililer ve Trabzon Bölge müdürlüğünden yetkililer köyümüze gelerek inceleme yapmışlardır. Yetkililere köyümüzdeki heyelan bölgeleri detaylı bir şekilde gösterilmiştir. Yapılacak HES in köyümüze vereceği zarar anlatılmıştır ve kararlı duruşumuz sergilenmiştir. Yapılan incelemeye ve yer göstermeye köyümüzün muhtarı Tuncay Koçaslan, Kahraman Alpak, Mustafa Limanoğlu, Osman Öztürk, Ozan Albayrak, Mehmet Öztürk, Hasan Özay, Yakup Özay ve ben Yusuf Durmuş katılmış bulunmaktayız. Yapmış olduğum girişimler neticesinde 24.11.2020 tarihinde şirketin yetkilisinin aracı vasıtasıyla tarafıma ne istiyorsan yapalım, köyünüze destek olalım, sana destek olalım, çalışmalara destek olalım, heyelan bölgesindeki evleri taşıyalım şeklinde tekliflerde bulunulmuştur Bu durumun gerek yetişme şeklime, gerekse anlayışıma çok ters olduğunu belirtmek isterim. Bu teklif ahlak dışı bir tekliftir. Rüşvetle susturmaya çalışmaktır. Bizlerin amacı heyelan bölgesindeki köyümüzün ve bize ait olan Karadere’mizin korunmasıdır. Köyümüzün gelecek de kayması sonucunda oluşabilecek zararın farkındayız. Hiçbir şey köyümüzden ve komşularımızdan değerli değildir. Şirketin yapmış olduğu bu teklifler yakışıksız bulunarak tarafımdan anında reddedilmiştir.” ifadelerini kullandı.

HES PROJESİ İPTAL EDİLECEKTİR

Değirmencik Mahallesi’nde yapılması planlanan HES’in iptal edileceğini ön gören Durmuş, “Ankara'dan köyümüze gelen yetkililerin köyümüzün kaydığını ve bir felakete sürüklene bileceğimizi tespit ettikleri düşüncesindeyim. Bu nedenle raporlarını doğru yazacaklarını ve bu HES projesinin iptal edileceği kanaatindeyim. Buna rağmen şirketin herhangi bir girişimi ve işe başlaması söz konusu olur ise biz köylüler ve siz değerli üyelerimiz olarak her türlü engelleyici faaliyeti başlatacağımızı belirtmek isterim. Ayrıca Ankara'dan gelen yetkililerin vereceği rapora istinaden bölge idare mahkemesine tarafımızdan yürütmeyi durdurma davası açılacaktır, Ayrıca ulaşabildiğimiz basın kuruluşları vasıtasıyla durumun ne kadar tehlikeli olduğu gündeme getirilecektir. Bu zamana kadar bizlere vermiş olduğunuz desteğe çok teşekkür ederiz.  Girişimlerimizin her aşamasında yanımızda olan ve destek olan AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Bahar Ayvazoğlu'na Teşekkür ederim. Hepinize saygılar sunarım.” diye konuştu. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.