Fiyatlardan haberi yok!

TİSAD’dan THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı’nın açıklamalarına te 

Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga, Trabzon’a otobüs fiyatına uçulduğunu iddia eden THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın açıklamalarına sert tepki gösterdi. Çavga, “Belli ki İlker Aycı’ya yanlış bilgi veriliyor ya da fiyatlardan haberi yok. İlker Aycı’nın zaman zaman online satış kanallarına girerek uçak bilet fiyatlarıyla otobüs bilet fiyatlarını karşılaştırmasını tavsiye ederim.” dedi.

TRABZON’U ÖRNEK GÖSTERMESİ TEPKİLERE NEDEN OLDU

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, geçtiğimiz günlerde bilet fiyatlarının yüksekliği konusundaki eleştirilere cevap verirken Trabzon’u örnek göstermiş, Trabzon’a otobüs fiyatına uçulduğunu iddia etmişti. Başkan Aycı’nın bu açıklamaları Trabzon’da tepkilere neden olurken, bir tepki de “THY bizi uçur, fiyatı uçurma” diyerek THY’nin Trabzon’a yönelik uçuş politikasını eleştiren TİSAD Başkanı Çavga’dan geldi.

İlker Aycı’nın kurumunun menfaatlerini savunacak şekilde konuştuğunu belirten Başkan Çavga, “Kurumuyla alakalı olumsuz bir şey söyleme şansı yok ama öte tarafta birde gerçekler var. Daha önce söyledik bunu sadece Trabzon olarak düşünmek yanlış olur. Trabzon Havalimanı; Rize, Artvin, Gümüşhane kısmen Bayburt, Giresun bölgeyi besleyen bir havalimanıdır. Bunu yanı sıra Ortadoğu ülkelerinden gelen bir turist alt yapımız var. Bunları üst üste koyduğumuz zaman Trabzon Havalimanı’nı sıradan bir Anadolu havalimanı ile karşılaştırıp, kıyaslayamazsınız.” şeklinde konuştu.

BİLET FİYATLARI 700-800 TL’YE KADAR ÇIKIYOR

2018 yılsonu verilerine göre Trabzon Havalimanı’nın yoğunluk bakımından Türkiye’de il bazında 7.sırada yer aldığını belirten Başkan Çavga, “Belli ki İlker Aycı’ya yanlış bilgi veriliyor ya da fiyatlardan haberi yok. İlker Aycı’nın zaman zaman online satış kanallarına girerek uçak bilet fiyatlarıyla otobüs bilet fiyatlarını karşılaştırmasını tavsiye ederim. Keşke yoğun dönemlerde, bayram öncesi, sonrası öncelikle uçak bileti var mı ona bir baksa. Bilet olduktan sonra fiyatı tartışmak lazım. Biz bilet bulamıyoruz. Yaz boyunca ancak 7-8 koltuk 250 TL civarı uçmuştur. Onun dışında herkes biliyor. Bilet fiyatları 700-800 TL’ye kadar çıkıyor.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.