"Geçici çözüm sıkıntı doğurur"

Bektaş: “Pistte yaşanan deformasyonlar uçakların inişi ve kalkışında büyük sıkıntı yaratır. Bu yüzden pistte yeniden zemin iyileştirilmesi yapılmalı.”

SÜREKLİ DEFORME OLUYOR

 Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Trabzon Havalimanı pistinde yaşanan sıkıntılar ile ilgili konuştu. Bektaş: “Trabzon Havalimanı’nda pist sürekli deforme oluyor. Bu yüzden artık geçici değil kalıcı bir çözüm gerekli. Yoksa bu tarz sıkıntılar ile yeniden karşılaşabiliriz. Pist tamamen sökülüp zemin iyileştirilmesi yapılmalı.”

SORUN KALICI ÇÖZÜLSÜN

 “Pistte yaşanan deformasyonlar uçakların inişi ve kalkışında büyük sıkıntı yaratır. Zeminin yenilenmesi için öncelikle jeofizik çalışma ve sondaj çalışması gerçekleştirilmeli. Daha sonra fore kazıklar kullanılmalı. Ardından yeni beton ve asfalt dökülmeli. Bu yapılırsa sorun kalıcı olarak çözülmüş olur, ancak şuanda yapılanlar geçici çözümdür.”,

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.