GENÇ DOKTOR SOSYAL MEDYADAN ÇIĞLIK ATTI

"Bugün bana saldıran adam şu anda elini kolunu sallayarak dolaşıyor, ama ben bir dahaki nöbetime yarım kalan işi tamamlar mı diye korkuyorum" 

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Acil Servisinde görev yapan Dr. Esra Ersöz Genç, akciğer kanseri olan ve solunum güçlüğü çeken bir hastanın hayatını kaybetmesi sonrası, hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Yaşadığı anları sosyal medya hesabından paylaşan Dr. Genç, "Bir dahaki nöbette ne olacak, evime aileme sağ sağlam dönebilecek miyim? Bilmiyorum. Korkuyorum, duyuyor musunuz beni?" dedi. Dr. Genç’in sözleri sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, doktorun Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sağlık Bakanı Koca ve İçişleri Bakanı Soylu’ya sağlıkta şiddet çağrısında bulunduğu görüldü. 
SALDIRGANLAR SERBEST BIRAKILDI
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesinde akciğer kanseri nedeniyle tedavi altına alınan ve solunum güçlüğü çektiği öğrenilen 65 yaşındaki T.A. üç kez kalbi durduktan sonra önceki sabah hayatını kaybetti. T.A.’nin ölüm haberini alan yakınI acil servisi dağıtıp, oksijen tüpüyle serviste görevli Dr. Esra Ersöz Genç'e ve hastane görevlilerine saldırdığı iddia edildi. Doktor Genç, acil servisten hastane personeli tarafından çıkarılırken, polis tarafından gözaltına alınan hastanın oğlu İ.A. bir kişinin ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
HASTANIN KALBİ BİRÇOK KEZ DURDU
Yaşadığı anları sosyal medya hesabından paylaşarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenen Dr. Esra Ersöz Genç, “Bu sabah COVİD servis nöbetinde, entübe (solunum cihazına bağlı), kalbi iki defa durmuş masajla dönmüş akciğer kanseri bir hasta devraldım. Daha sonra hasta yakınlarına hastanın durumu hakkında bilgi verdim. Hastanın kalbi gün içinde birçok kez durdu, kalbi tansiyon oluşturamıyor, hiçbir uyutucu ilaç almadığı halde kendi kendine soluyamıyordu. Bir taraftaki ciğeri tamamen alındığı için ciğerine tüp takıldı. Hastanın kalbi son bir defa daha durdu. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 
“OKSİJEN TÜPÜNÜ ALIP BİZİ KOVALAMAYA BAŞLADI”
Akciğer kanseri hasta T.D.’nin hayatını kaybettiğini öğrenen yakınlarının saldırısına uğradığını ifade eden Dr. Genç, “Hasta yakınları önce zorla kapalı servise girmeye çalıştı, kapılar, camlar kırıldı. Güvenlik ile beraber ben kapının dışında hırpalandık (elimdeki kesikler bu arada oldu sanırım). Sonra servisin iç kapısını da zorla açarak 5 kişi içeri daldılar. Bizim tulumlarla maskelerle girdiğimiz servise ellerini kollarını sallayarak girip, sağa sola tekme atarak vefat eden hastanın başına geçtiler. İçlerinden biri eline oksijen tüpünü alıp bizi kovalamaya başladı. O tüpü bize takacakmış, polis geldiğinde öyle diyordu. Beni servisten nasıl çıkardılar bilmiyorum.
KORKUYORUM DUYUYOR MUSUNUZ BENİ?
Dr. Genç, saldırıyı gerçekleştiren hasta yakınlarının serbest bırakıldığını ve kendisini güvende hissetmediğini belirterek, “Benim yaşadığım şok, adli muayenem, pansumanım, ifade vermem şahsın gözaltı süresinden uzun sürdü. Şimdi bu adam dışarıda. ‘Sağlıkta şiddet yasası çıktı’ diyorlar. Ben kendimi güvende hissetmiyorum. Bir dahaki nöbette ne olacak, evime aileme sağ sağlam dönebilecek miyim? Bilmiyorum. Korkuyorum, duyuyor musunuz beni?” ifadelerini kullandı.
TEVFİK ÖZLÜ’DEN SERT TEPKİ!
Yaşananların ardından KTÜ’de görev yapan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü meslektaşının yaşadıklarını sosyal medya hesabından paylaştı. Prof. Özlü paylaşımında, “İleri evre akciğer kanserli, tek akciğeri alınmış ve gün içinde iki kez hayata döndürülen hasta vefat edince, yakınları acilde dehşet saçmışlar. Ölüme çare olsa, hekimler ölmezdi. Şiddete müsamaha gösterilmemeli.” diye konuştu. 
TABİP ODASI BAŞKANI SİVRİ, OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAKLARINI AÇIKLADI
Trabzon Tabip Odası Başkanı Dr. Ebru Sivri meslektaşına karşı işlenen saldırıya tepki gösterdi. Saldırganların darp eylemi gerçekleşmediği gerekçesiyle serbest bırakıldığını dile getiren Dr. Sivri, “Hadi oksijen tüpüyle kovaladılar, darp eylemi gerçekleşmedi diye serbest bırakıldılar, arkadaşlarımızın hırpalanmaları, yaşadıkları korku, uğradıkları şiddet bir yana covid polikliniğini basmanın, salgınla ilgili alınan tedbirleri çiğnemenin, hem kinlerini hem virüsü yaymalarının da mı suçu yok. Olayın bir de salgın boyutu var ki salgınla ilgili tedbirleri hiçe sayarak, yetkili mercilerin aldığı önlemleri çiğnemek, covid polikliniğini basmak ve karantinada olmaları gerekirken dışarıda serbest olmak. Bu konuları da Trabzon Tabip Odası olarak yetkili mercilere hatırlattık ve uyarılarımızın dikkate alınacağına şüphemiz yok. Çünkü il sağlık müdürlüğümüzde, emniyet müdürlüğümüzde, valiliğimizde bu konuda çok hassas. Tutuksuz değil, tutuklu yargılanmalılar. Güzel haberleri hep birlikte bekliyoruz. Doktor arkadaşımıza geçmiş olsun, hep son olsun diyoruz ama olmuyor işte. Yazarken bile zorlanıyorum artık, kelimelerin peşi gelmiyor... Olay yargıya intikal etmiştir. Suçlunun hak ettiği cezayı bir an önce alması için bizler sürecin takipçisi olacağız. Tüm kamuoyunu da konunun takipçisi olmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
BAKANFarabiEsraDr.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.