GÜÇLÜ GENÇLİK DEMEK GÜÇLÜ TÜRKİYE DEMEK

GENÇLİK KÜTÜPHANESİ İNŞA EDİLECEK
Ortahisar'da 24 saat kesintisiz hizmet verecek olan Gençlik Kütüphanesi inşa edeceğini belirten Başkan Genç projeyle ilgili şu bilgilere yer verdi: Bir kitap bir cezaevi kapatır anlayışla hareket ederek, özellikle gençlerimize yönelik kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için bir gençlik kütüphanesi inşa edeceğiz. Gençlerimiz sağlıklı, huzurlu konforlu ortamlarda ders çalışarak kütüphanemizden her türlü ihtiyaçları için istifade edebilecekler. Kütüphanemiz 24 saat kesintisiz hizmet verecek. Diğer yandan kütüphanemizde gençlerimize çay, kahve, internet vb. hizmetleri ücretsiz olarak vereceğiz. 
Türkiye'nin genç nüfus yapısının Avrupa ülkelerine karşı en büyük avantajı olduğunu belirten Başkan Genç, bu genç nüfusun dinamizmden ve üretkenliğinden yeterince yararlanılamadığını söyledi.  
MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERLE YETİŞTİRMELİYİZ
Gençlerin milli ve manevi değerlerle yetiştirilmesi gerektiğini dile getiren Başkan Genç, "Yaşlanan Avrupa ülkelerine göre Türkiye'mizin en büyük avantajı sahip olduğu genç nüfusudur. Dünya ülkeleri içinde genç nüfusu hızla artan bir ülke olmanın gururunu yaşıyoruz. Ne yazık ki, sahip olduğumuz bu müthiş potansiyeli aynı hızla israf etmekte ve tüketmekteyiz. On yedi yıllık iktidarımızda gençliğe özellikle maddi ve manevi anlamda büyük yatırımlar yaptık. Ancak üzülerek ifade etmemiz gerekir ki, aynı ahlaki ve manevi olarak yapamamanın ezikliğini yaşamaktayız. Toplumumuzun kahir ekseriyeti Müslüman olmasına rağmen, gençlerimize milli ve manevi değerlerimizi sevdirme ve içselleştirme konusunda gereken desteği maalesef veremedik. İki asırdır kimlik bunalımı yaşayan ve çıkış için çırpınan ama bir türlü isteği ivmeyi yakalayamayan gençlerimize yeterli desteği ve imkânı vermenin zamanı çoktan gelmiş ve geçiyor. 
HAK ETTİKLERİ DEĞERİ VERMELİYİZ
Gençlere hak ettikleri değerlerin verilmesi gerektiğini ve bunun için aileler, eğitimciler, siyasetçiler ve belediyelere büyük görevler düştüğünü ifade eden Başkan Genç, "Gençlerimizin donanımlı bireyler olarak yetiştirilmesi için herkese görevler düşüyor. Başta aileler, eğitimciler, siyaset, sivil toplum kuruluşları ve belediyeler olmak üzere gençliğimize ve bütün toplumumuza yeni bir ruh yeni bir dinamizm kazandırmak zorundayız. Biz de Ortahisar Belediyesi olarak dil ve sanat kursları başta olmak üzere meslek edindirme ve spor kursları düzenleyerek gençlerimizi eğitimli ve donanımlı bireyler olarak yetişmesi için birçok proje yürütüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi gençlere hak ettikleri değeri vermeye kararlıyız. Yapacağımız düzenlemeler bir ihsan değil, hakların gecikmiş teslimidir. Şimdi daha fazla kan kaybetmeden devlet, millet, bayrak gibi ortak değerlerimize yürekten bağlı, kendi öz değerlerimizle barışık bir gençlik için seferberlik ilan etmeliyiz. Daha güçlü bir Türkiye için, bekamız için sorgulayan, soran, analitik düşünen bir gençlik yetiştirmek durumundayız." sözlerine yer verdi.  
DİZİLER KÖTÜ ÖRNEK OLUŞTURUYOR
Başkan Genç, internet, televizyon ve diğer medya ortamlarının gençlere çok kötü rol modeller empoze ettiğini söyledi. Genç, konuyla ilgili "Gençlik gelecek demektir. Maalesef, internet, televizyon ve diğer medya organlarında özellikle de dizilerde gençlere rol model olarak kötü örnekler empoze ediliyor. Bu toplumun değerleriyle tamamen zıt, bu topraklara yabancı olan, dini değerlerden uzak insan tipleriyle sürekli olarak gençlik meşgul ediliyor. İnternet ve madde bağımlılığı girdabına yuvarlanmış gençliği yeniden ihya ve inşa etmek mecburiyetimiz var. Ortahisar Belediyesi olarak düzenlediğimiz kurslarla gençlerimizi bu zararlı alışkanlıklardan koruyarak, her anlamda donanımlı bireyler yetişmesi için projeler düzenliyoruz. İnşallah yeni dönemde de gençlerimizin desteğiyle gençlerimize değer katan projelerimizi sürdürmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105