Gülcemal’de ihale çıkmazı

İkinci etap dolgusu için yapılan ikinci ihaleye de kimse girmedi

Hesaplar Altüst Oldu

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlunun vizyon projelerinden biri olan ve dolgu tartışmalarıyla gündem olan Gülcemal Projesinde ikinci etap için yapılan ikinci ihaleye yine hiçbir firmanın teklif vermemesi hesapları alt üst etti. İkinci etap için 11 Aralık 2018’de yapılan ilk ihaleye katılan olmayınca ihale 22 Ocak 2019 tarihinde tekrarlandı.

İnşallah Krize Dönüşmez

Hafta başında yapılan ikinci ihaleye de katılan olmayınca toplamda 8 bin metre kare alan kazandıracak olan sahil dolgu projesi çıkmaza girdi. Firmaların ekonomik gerekçelerle ihaleye katılmadığı ileri sürülürken yeni seçilecek olan büyükşehir belediye başkanının şimdiden kucağında yeni bir kriz bulmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun vizyon projelerinden biri olan ve dolgu tartışmalarıyla gündem olan Gülcemal Projesinde ikinci etap için yapılan ikinci ihaleye yine hiçbir firmanın teklif vermemesi hesapları alt üst etti. İkinci etap için ilk ihale 11 Aralık 2018’de yapılmış ancak katılan olmamıştı. Bunun üzerine ihale 22 Ocak 2019 tarihinde tekrarlandı. Ancak dolgu karşılığı yapılan bu ihaleye de yine katılan firma olmadı. Firmaların ekonomik gerekçelerle ihaleye katılmadığı ileri sürülürken yeni seçilecek olan büyükşehir belediye başkanının şimdiden kucağında yeni bir kriz bulmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İKİNCİ ETABA KİMSE TALİP OLMUYOR

Trabzon’un Beşirli sahilinde çalışmaları devam eden Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesinin ikinci etabı için açılan ihaleye de katılım olmaması projeye sekteye uğrattı.Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun Vizyon 2019 Projelerinden en önemlilerinden biri olan ve toplamda 800 bin m2 alan kazandıracak olan Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesi ihale çıkmazına girdi. Sahil Dolgu (Gülcemal) Projesi kapsamında I. etapta tahkimat ve dolgu çalışmalarını tamamlayan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 250 bin m2’lik I. etap alanında yapılacak olan rekreasyon düzenlemesine hazırlanırken 2. Etap için de ihaleye çıktı.

ÜÇÜNCÜ KEZ TEKRARLANACAK MI?

İkinci etap için ilk ihale 11 Aralık 2018’de yapılmış ancak katılan olmamıştı. Bunun üzerine ihale 22 Ocak 2019 tarihinde tekrarlandı. Ancak dolgu karşılığı yapılan bu ihaleye de yine katılan firma olmadı. Firmaların ekonomik gerekçelerle ihaleye katılmadığı ileri sürülürken yeni seçilecek olan büyükşehir belediye başkanının şimdiden kucağında yeni bir kriz bulmasına kesin gözüyle bakılıyor.Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkilileri konuyla ilgili bilgi vermekten kaçınırken 2. Etap için üçüncü bir ihale tarihinin belirlenip belirlenmeyeceği ise merak ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105