Hastanedeki ihmal parmağından etti

Hastanedeki ihmal parmağından etti

Vakfıkebir Devlet Hastanesinde yaralı parmağı temizlemeden diktiler!

Trabzon'un Vakfıkebir İlçesindeki evinin bahçesinde çalışan Ali Yüksel’in (61) sağ el orta parmağına taş düştü. Yaralanan parmağının tedavisi için Vakfıkebir Devlet Hastanesine giden Yüksel’e ilk müdahale burada yapıldı ve acil serviste parmağındaki yara temizlenmeden dikildi. 2 gün sonra parmağı enfeksiyon oluşan Yüksel, yeniden hastaneye gitti. Yüksel KTÜ’ye kaldırıldı. Burada çekilen röntgende yara içinde yabancı cisme rastlandı. Yaşlı adamın parmağı, enfeksiyonun vücuda yayılmasını engellemek için kesildi.

HASTANEYE TEPKİ GÖSTERDİ

Yanlış müdahale ve enfeksiyon sonucu parmağı kesilen Ali Yüksel’in oğlu Yakup Yüksel, sitem etti. Babasının ihmalkarlık sonucu parmağını kaybettiğini dile getiren Yakup Yüksel, “Babam çarşamba günü yaralandı. Acil serviste yara temizlenmeden dikiş atıldı. Ağrıların şiddetinin artması üzerine KTÜ’ye gittik. Buradaki röntgende yaranın içinde yabancı cisim tespit edildi. Babam canından da olabilirdi. Bu ihmalkârlığın sebebi olan Vakfıkebir Devlet Hastanesidir. Dava edeceğiz.” dedi. Vakfıkebir’de bahçesinde çalışan Ali Yüksel’in (61) sağ el orta parmağına taş düştü. Yaralanan parmağının tedavisi için Vakfıkebir Devlet Hastanesine giden Yüksel’e ilk müdahale burada yapıldı ve acil serviste parmağındaki yara temizlenmeden dikildi. 2 gün sonra parmağı enfeksiyon kapan Yüksel, KTÜ’ye kaldırıldı. Burada çekilen röntgende yara içinde yabancı cisme rastlandı. Yaşlı adamın parmağı, enfeksiyonun vücuda yayılmasını engellemek için kesildi.

AİLE DAVACI OLACAK

Vakfıkebir Devlet Hastanesine babası Ali Yüksel’in parmağını kaybetmesine neden olan olay için sitem eden Yakup Yüksel, “Babam Ali Yüksel’in 07.10. 2020 çarşamba günü köyde kendi bahçesinde çalışırken taş düşmesi sonucu sağ el. 3. parmağının derisi soyuldu ve hafif yaralandı. Aynı gün 17.00 civarı gerçekleşen bu olay üzerine kendi imkânları ile Vakfıkebir Devlet Hastanesi Acil Servisine gitti. Acil serviste yara temizlenmeden dikiş atıldı. Sonra ki iki gün pansumana devam edildi. Ağrıların şiddetinin artması üzerine üst hastane olan KTÜ Tıp Fakültesine cuma günü sevki gerçekleşti. KTÜ’deki acilde çekilen röntgen sonucunda ise yaranın içinde yabancı cisim olan taş ve toprak kalıntıları görüldü. Kangren olan parmaktaki yaranın enfeksiyon kaptığı tespit edildi. Enfeksiyonun vücuda yayılımı engellenmek amacıyla sağ el 3.parmak dip kısmından kesildi. Bu ihmalkârlığın sebebi olan Vakfıkebir Devlet Hastanesidir.” diye konuştu.Yakup Yüksel yaşanan olayda ihmali olanlar hakkında yargıya başvuracaklarını açıkladı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.