Hava kirliliğine karşı doğal gaz kullanın!

Genç: Hava kirliliğine karşı doğal gaz kullanın!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, vatandaşlara doğal gaz kullanımıyla ilgili uyarılarda bulundu. Doğal gaz kullanımının başta hava kirliliği olmak üzere, çevre kirliliğini de önlediğini belirten Başkan Genç, kurulacak doğal gaz sisteminin de en fazla 4-5 yıl içinde kendini amorti ettiğini söyledi. Kış aylarında hava kirliliğinin en çok kömür yakıt kullanımına bağlı olarak ortaya çıktığına dikkat çeken Başkan Genç, "Bizler yerel yönetimler olarak şehrimizi her anlamda temiz, sağlıklı bir şekilde tutmak ve "en temiz şehir" unvanımızı korumak için elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyuyoruz. Bu anlamda şehrimizin havasının temiz olması ve çevre temizliğin sağlanması için ekiplerimiz büyük bir mücadele veriyor. Trabzon'da kış aylarında en büyük sorunlarından bir tanesi de kömür kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan hava kirliliğidir. Bunun önlenmesi için yerel yönetimlere olduğu gibi; vatandaşlarımıza da görev düşüyor. Bu çevre, bu hava hepimizin... Hepimiz bundan istifade ediyoruz, hepimiz bu şehirde yaşıyoruz. Dolayısıyla havamızı ve çevremizi korumak hepimizin görevi olmalı. Daha çevreci yakıtlar kullanmalıyız... Özellikle de kapısına kadar doğal gaz kutusu gelen vatandaşlarımız doğal gaz kullanmaktan çekinmemeli... İlk aşamada doğal gaz sistemin kurulması belli bir maliyet gerektirse de, 4-5 yıl içinde bu sistem kendini amorti edecektir. Bundan ekonomik anlamda en fazla faydayı da vatandaşlarımız sağlayacaktır. Diğer yandan da şehrimizin havası kömür yakıtların ortaya çıkardığı karbondioksit ve karbonmonoksit gibi zehirli gazlardan korunacaktır." diye konuştu.

HAVA KİRLİLİĞİNE BAĞLI ÖLÜMLER ARTIYOR

Son yıllarda metropol şehirlerde hava kirliliğine bağlı ölümlerin arttığına vurgu yapan Başkan Genç, bunun önlenmesi için de katı kuralların konulduğunu söyledi. Başkan Genç, konuyla ilgili şöyle konuştu: "Havamızı temiz tutarsak, hava kirliliğine bağlı olan hastalıklardan da korunmuş olacağız. Dünyada son yıllarda metropol şehirlerde hava kirliliğine bağlı ölüm oranlarında ciddi artışlar yaşandığını görüyoruz. Buna bağlı olarak da ülke yönetimlerinin hava ve çevre kirliliğine karşı çok katı tedbirler almaya başladığını biliyoruz. Özellikle de küresel ısınmaya bağlı olarak ortaya çıkan iklim değişikliği yaşamımızı tehdit edecek boyutlara ulaştı. Bu konuda Trabzon şehri de adım atmalı. Şu anda başta Ortahisar olmak üzere pek çok ilçemizde doğal gaz hatları döşeniyor. Vatandaşlarımızın bu imkândan yararlanmasını istiyoruz."
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.