Havaalanı bakım çalışmalarında mağduriyet yaşanmayacak

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından ihalesi yapılan çalışmaların 11.00-16.00 saatleri arasında bir ay süreceği ve zorunlu olmadıkça iniş-kalkış yapılmayacağı belirtilmişti.
YOLCULAR MAĞDURİYET YAŞAMAYACAK
Yaklaşık 15-20 gün önce böyle bir çalışmanın yapılacağını duyurduklarını ifade eden TİSAD Başkanı Murat Çavga, “Herhangi bir etkisi olmayacağı kanısındayız. Hava yolu şirketleri uçuş planlarını yürütülecek olan bu çalışmaya göre yaptılar. O saatler aralığına denk gelen birkaç firma iptali dışında bir şey yaşanmadı. Trabzon uçuş yoğunluğuna baktığımızda en yoğun saatlerin akşam ve sabah saatleri olduğunu görüyoruz. Sadece daha önceden planlama yapan,  bu saatler aralığına denk gelen yolcuların adisyonlarını almaları gerekiyor. Yolcuların mağduriyet yaşamaması için her şey yapılıyor, bütün havayolu şirketleri ücretsiz iade ya da ücretsiz gün değişikliği yapıyor” dedi.

BAKIMA İHTİYACI VARDI
Zorlu Grand Otel İşletme Müdürü Ali Şahin, Havalimanı’nın bir aylık süre için bakıma alınacak olmasının doğru ve yerinde bir karar olduğunu söyledi. Uzun yıllardır Trabzon’un turizm sektöründe hizmet veren ve kendisine önemli bir yer edinen deneyimli isim Ali Şahin, Havalimanı’nın bakıma alındığı dönem konusunda da sorun yaşanmayacağına vurgu yaptı. Şahin, “Nasıl ki insanlar, otomobiller bakıma ihtiyaç duyuyor ve bakım yapılıyorsa onlarca insana hizmet veren havalimanı da pekâla bakıma alınabilir. Bu çok doğaldır. Kaldı ki Trabzon Havalimanı’nın bu anlamda bakıma ihtiyacı olduğu düşüncesindeyiz” diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.