Hayali su faturası kesildi 

Trabzon Yomra ilçesinin Özdil Mahallesinde yaşayan Şaban Adanur, evlerine su sayacı takmadıkları için TİSKİ tarafından kendilerine haksız su faturası gönderildiğini iddia etti. Adanur, “TİSKİ’den ne bilgi verildi ne de uyarıldık. Durup dururken ceza olarak halka hayali su faturası kesildi. Suyu olmayan, saati takılmayana fatura kesildiği nerede görülmüştür?” dedi. Trabzon Yomra ilçesinin Özdil Mahallesinde yaşayan Şaban Adanur, evlerine su sayacı takmadıkları için TİSKİ tarafından kendilerine haksız su faturası gönderildiğini iddia etti. Adanur, “TİSKİ’den ne bilgi verildi ne de uyarıldık. Durup dururken ceza olarak halka hayali su faturası kesildi. Suyu olmayan, saati takılmayana fatura kesildiği nerede görülmüştür? Su sayacını takmak TİSKİ’nin görevi değil mi? Çok yerde su akmıyor. Pekiyi, bu durumda su sayacı boş boruya mı takılacak? TİSKİ, suyun kaynağını bilmiyor. Akıp akmadığından bilgisi yok. TİSKİ, sulara önce bakım-onarım yapacak. Ondan sonra su saatlerini takıp parasını alacak.” dedi.

“SAYACI TAKMAK TİSKİ’NİN GÖREVİ DEĞİL Mİ?”

Su sayacı takmadıkları için kendilerine su faturası gönderildiğini ileri süren Adanur, “Büyükşehir uygulamasına geçilen yerlerde sorun yaşanıyor. Çünkü hiçbir kentin belediyesinin gereken olanağı yok. İstenilen hizmeti veremiyor. Sorunların başında da içme suyu-kanalizasyon, taşımacılık vb. geliyor. Bilindiği gibi su, bizim olmazsa olmazımızdır. 3 Eylül 2019 tarihinde cep telefonuma bir ileti geldi. TİSKİ, şöyle diyor.

Sayın abonemiz! Abone olduğunuz halde su sayacınızı takmadığınız için tarafınıza 25 m3 tutarında fatura düzenlenmiştir. Sayacınızı 10 gün içerisinde takarak ilçe şefliğimize müracaat edin.’ Aynı ileti bana geldiği gibi herkese de gönderilmiştir. Birkaç ay önce mahallenin muhtarı su sayacıyla ilgilendi. Yazıp ilgili birime gönderdi. Ne var ki kayıt olup olmadığından bilgimiz olmadı. TİSKİ’den ne bilgi verildi ne de uyarıldık. Durup dururken ceza olarak halka hayali su faturası kesildi. Suyu olmayan, saati takılmayana fatura kesildiği nerede görülmüştür?  Su sayacını takmak TİSKİ’nin görevi değil mi? Kendi yapacağı işi halka niçin yüklüyor? Çok yerde su akmıyor. Pekiyi, bu durumda su sayacı boş boruya mı takılacak?” diye konuştu.

“BAKIM VE ONARIMI YAPILMADI”

Su sayacının TİSKİ’nin su borularına bakım ve onarım yapıldıktan sonra takılması gerektiğine işaret eden Adanur, “Yomra Özdil Mahallesi Fatih semtine 1954 yılında demir su borusu verildi. 7 km. uzaklıktaki dağdan gelen suyun kanalı halka paylaştırılarak açıldı. Aradan yıllar geçti. Borular paslanıp çürüdü. Dolayısıyla işlevini yitirdi. Sonra halk, cebinden para vererek plastik boru döşedi. Belli bir süre sonra o borular da kırılıp döküldü. Şimdi suyumuz, bir gün akar, üç gün akmaz. İçme suyunun kaynağındaki depo, sağlıklı değil. Bunun için de boruya yılan, çıyan, sülük giriyor. TİSKİ, suyun kaynağını bilmiyor. Akıp akmadığından bilgisi yok. Suya bakım-onarım yapmadan hayali su faturası yoluyla halktan para almaya çalışıyor. Bu yapılan ayıptır. Dahası, halka işkencedir. TİSKİ, işin kolayına kaçıyor. Dolayısıyla halk, mağdur oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu’ndan isteğimiz, hayali kesilen su faturalarının iptal edilmesi; onları düzenleyen görevlilerin de uyarılmasıdır. Halkın mağduriyetini gidermek için TİSKİ, sulara önce bakım-onarım yapacak. Ondan sonra su saatlerini takıp parasını alacak.” şeklinde belirtti. HABER: Rabia MOLLAOĞLU

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.