HAYDE KADINLAR TARAMAYA

Trabzon İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta tarafından kanser erken teşhisindeki önemi vurgulanarak HPV alımlarında Türkiye-Trabzon verileri açıklandı. Rahim Kağzı kanserinde hedef nüfus sayısının 187 bin 721 kadın olduğunu ve yıllık hedefin de 37 bin 544 olduğunu açıklayan Usta,  2019 yılı içerisinde 14 bin 202 kadından HPV numunesi alınarak yıllık hedef nüfusun yüzde 37,8’ine ulaştıklarını söyledi. Amaçlarının hedef nüfusun tamamına ulaşarak taramalarını yapmak olduğunu kaydeden Usta,  “Taramalarınızı yaptırmak için aile hekimliklerinize ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezlerimize (KETEM) bekliyoruz.” dedi.

BAŞARILI PERSONELLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

2019 yılında Rahimağzı Kanseri erken teşhisine yönelik yapmış oldukları HPV alımları ile Trabzon’da ilk 10’da yer alan aile hekimleri ve birlikte çalıştıkları aile sağlığı çalışanları ile Fatih Sağlıklı Hayat Merkezi’nde HPV alımında görevli personele teşekkür belgeleri takdim edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105