HDP’YE YARDIM KANDİLE GİDİYOR

BBP Trabzon İl Başkanı Yahya Aksu, Türkiye’de yalnızca 5 siyasi partinin hazine yardımı aldığına dikkat çekerek HDP’yi eleştirdi. HDP’nin aldığı hazine yardımı PKK’ya gönderdiğini söyleyen Başkan Aksu, adalet siteminde bulundu.

HDP SİTEMİ

TBMM'ye sunulan 2020 bütçesiyle 2020 yılında siyasi partilere yapılacak devlet yardımlarının tutarı netleşmişti. Siyasi Partiler Kanunu gereği AK Parti, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti'ye, en son 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde aldıkları oy oranlarıyla bağlantılı olarak toplam 419 milyon 415 bin lira Hazine yardımı ödenecek. 5 partiye yapılacak hazine yardımı üzerinden HDP’ye yüklenen Büyük Birlik Partisi (BBP) Trabzon İl Başkanı Yahya Aksu, HDP’nin aldığı yardımın PKK’ya gönderildiğini söyledi. Aksu, “Sadece 5 parti siyasi hazine yardımı alıyor. 95 trilyonunu siyasi bölücülere alıyor, önemli kısmını kandile gönderiyor. 26 yıldır devlet, millet, bayrak, ezan din mücadelesi veren BBP tek bir kuruş almadan, çocuklarının rızkıyla siyaset yapıyor. Seçime onlar devletin parasıyla BBP kendi imkânlarıyla giriyor.

Bu ne biçim bir adalet. Sonra terörle mücadelede ediyoruz. Nasıl gülelim. Nasıl ağlayalım?” dedi. Bu arada hazine yardımında 182 milyon 206 bin lirayla aslan payı, son seçimlerde 21.3 milyon oy alan AK Parti'ye gidecek. Bütçeden CHP'ye 96 milyon 951 bin lira, HDP'ye 50 milyon 99 bin lira ve MHP'ye de 47 milyon 521 bin lira yardım gidecek.

Anahtar Kelimeler:
Ak PartiHdpBbpKandil
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.