Hedefimiz özverili işlere imza atmak

 Yetişkinler ve çocuklar için fikir-sanat atölyesi  Sanatperest Fabrika yeni yerinde… Trabzon’da çocuklar ve yetişkinler için yaratıcı ve üretken bir kültür /sanat atölyesi Sanatperest Fabrika…  İki öğretmen kız kardeş Nevin Türkday ve Gonca Türkday  anneleriyle birlikte kurdukları Sanatperest Fabrika, yeni mekanına taşındı. Çalışmaları arasında çocuklar ve yetişkinler için piyano, gider, ukulele gibi enstrüman ve resim kursları bulunduğunu dile getiren Nevin Türkday, Atölye içinde de sanatsal üretimleri sergilediği bir dükkan bölümünün de mevcut olduğunu dile getirdi.

SANAT ADINA FAYDALI İŞLER

Türkday yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “İki öğretmen kız kardeş olarak annemizle ortak kurduğumuz bir sanat atölyesi ve özveriyle oluşturduğumuz bir hayal Sanatperest Fabrika. 4 yılı geçkindir Trabzon'da faliyetimizi sürdürdürmekteyiz. Bu yılsa taşındığımız yeni ve daha geniş mekanımızda daha çok çocuğa ve yetişkine ulaşmayı; Trabzon'da sanat adına daha çok faydalı işler yapmayı amaçlamaktayız. SATIŞ DÜKKANIMIZ DA MEVCUT Çalışmalarımız arasında hem çocuklar hem de yetişkinler için Piyano, Gitar, Ukulele gibi enstrüman ve resim kurslarımız bulunmakta. Bunun yanı sıra sanatın bir çok dalında disiplinler arası çalıştığımız atölye çalışmalarımız da mevcut. Yani katılımcılara ilgi ve yeteneklerine göre kendilerini en iyi ifade edebilecekleri ve mutlu hissedecekleri bütün alanları sunmayı amaçlıyoruz. Atölye içinde sanatsal üretimlerimizi sergilediğimiz bir dükkan bölümümüz de mevcut.

ULAŞAMADIĞIMIZ ÇOCUK KALMASIN

Kadın girişimci olmanın yanı sıra eğitimci bir ailenin içinde doğmanın getirisiyle yaptığımız işe fazlasıyla inanıyoruz ve attığımız her adımı binbir özveriyle ve titizlikle planlıyor uyguluyoruz. Eğitimde fırsat eşitliğine inanıyor ve bunun için de elimizden geleni yaparak; ulaşamadığımız çocuk kalmasın istiyoruz. Trabzon'da yediden yetmişe her birey için faydalı olmayı ve şehrimizi yukarıya taşıyacak özverili işlere imza atmayı hedefliyoruz.’ dedi.

AÇILIŞI BIYIK VE PEKŞEN YAPTI

Yeni mekanın açılışını Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ve CHP Yomra İlçe Başkanı Erol Haydar Pekşen yaptı. Açılış kurdelasını kestikten sonra atölye hakkında bilgi alan Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, işletme sahiplerine yeni işyerlerinin hayırlı olmasını dileyerek başarı temennisinde bulundu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.