Her yıl farklı projeyle bizi oyaladılar

Ortahisar Çömlekçi Mahallesi Muhtarı Ahmet Refik Günaydın, arapsaçına dönen Çömlekçi kentsel dönüşüm projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Günaydın, “Halk isterse buradan dairesine daire, iş yerine iş yeri alsın. Biz yapılacak olan projeyi de öncesinde görmek istiyoruz.” dedi. Ortahisar Çömlekçi Mahallesi Muhtarı Ahmet Refik Günaydın, arapsaçına dönen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Günaydın, “Çömlekçi halkı olarak şunu diyoruz; plan, proje yapılsın halka sunulsun. Sosyal doku bozulmasın. Halk isterse buradan dairesine daire, iş yerine iş yeri alsın. Biz yapılacak olan projeyi de öncesinde görmek istiyoruz.” dedi.

PROJEYE İTİRAZIMIZ YOK; ANCAK…

TOKİ, Büyükşehir Belediyesi ve Çömlekçi halkının kentsel dönüşüm projesi için bir araya geleceğini söyleyen Günaydın, “Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin kapsamı Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde daraltılmıştır. Kentsel dönüşüm projesinden Esentepe, İskenderpaşa ve Boztepe mahalleleri çıkartıldı. Kentsel dönüşüm sadece Çömlekçi’ye uygulanacak. Ancak henüz onaylanmamıştır. İtiraz edebiliriz. Yetkililerle de görüştüm. Projeye itirazımız yok. Ancak burada ne yapılacak, ne yapılmayacak? Çömlekçi halkı olarak şunu diyoruz; plan, proje yapılsın halka sunulsun. Sosyal doku bozulmasın. Halk isterse buradan dairesine daire, iş yerine iş yeri alsın. Bu kaçınılmaz. Biz yapılacak olan projeyi de öncesinde görmek istiyoruz. TOKİ ve belediyenin, uyum ve birlik içerisinde kimseyi incitmeden, kimsenin hakkını yemeden bu işi çözülmesi gerekir. Devlet baba gibidir. Halkını düşünmeli, halkının yanında olmalıdır. Burası Trabzon’un en kıymetli yerlerinden birisidir. Arsa bazında düşündüğümüzde Çömlekçi’nin Meydan’dan bir farkı yok. Meydan’da bir arsanın metre karesini 20-30 binden aşağıya alamazsın.” açıklamalarında bulundu.

YIKTILAR ÖYLECE BIRAKTILAR

Proje sorumlularının halkın düşüncelerini alarak onlarla birlikte projenin gerçekleştirilmesini gerektiğini belirten Günaydın, “2016 yılında Çömlekçi’de yerin metre karesine en fazla verdiği fiyat 7 bin TL’ydi. Hak ve hukuk var. Biz yerimize yer istiyoruz. Bizi Çömlekçi’den kopartmasınlar. Geçmişte çok yanlışlıklar yapıldı. Geçmişe dönmek istemiyoruz. İnsanlar mağdur oldu. Burayı yıktılar, öylece bıraktılar. Projenin daraltılmasına karşın memnunum. Çömlekçi’de bir an önce kentsel dönüşüm sağlanmasını istiyorum.” diye konuştu. 10 yıl oyalandıklarını dile getiren Günaydın, “Erdoğan Bayraktar, bakan olarak kalsaydı şuanda bu proje bitmişti. Her sene billboardlarda Çömlekçi’nin farklı bir projesini görüyoruz. Bu şekilde bizi 10 yıl oyaladılar. Milleti kandırmasınlar.” eleştirilerinde bulundu.

FİYATLAR YÜKSELTİLSİN

Fiyatlarda değişiklik olması gerektiğine işaret eden Günaydın, “Geçmişte 2016 yılında fiyatlar yükseltilmişti. O tarihten bugüne kadar fiyatlarda artış sağlanmadı. Dolar baz alınarak gelsinler yanımıza. Kimse kimseyi kandırmasın. Yerini satmayacak olanlara buradan dairelerine ve iş yerlerine karşılık yapılacak olan binalardan verilmesini talep ediyoruz. Kimsenin hakkı yenmesin. Bizi Çömlekçi’den koparmasınlar.” Dedi. Çömlekçi halkının beklentilerini dile getiren Günaydın, şunları kaydetti: “Biz aynı zamanda daireler yapılana kadar kira bedellerinin ödenmesini talep ediyoruz. Proje kapsamında daire alacağım diyen vatandaş varsa, kentsel dönüşüm aşamasında vatandaşlar dairelerini alana kadar kira bedellerinin ödenmelidir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.