HÜKÜMET CADDESİ’NE İLK KAZMA VURULDU

Yomra Belediyesi tarafından yapımına başlanan Hükümet Caddesi’ne ilk kazma vuruldu. Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ‘’Yıllardır gerekli yapım, bakım onarım çalışmalarının gerçekleştirilmediği alt cadde ve bağlantı yolları yapacağımız çalışmalar ile çok güzel olacak’’ dedi. 

Konuşmasında Sancak Mahallesi Hükümet Caddesi’ni (Alt Cadde), Trabzon Caddesi (Ana Cadde) ve Sahil bağlantı sokakları ile birlikte Yomra’ya ve Yomralılara yakışır hale getirmek için tüm ihale ve proje çalışmalarını tamamlayarak bu hafta itibariyle ilk kazmayı vurarak çalışmalara başladıklarını ifade eden Başkan Bıyık, ‘’yapım çalışmaları kapsamında ilk olarak yağmur suyu hatlarını inşa edeceğiz. Böylece sağanak yağışlarda caddede su birikmelerinin ve aşırı yağışlarda su taşkınları oluşmasının önüne geçeceğiz. Yağmur suyu hattı imalat çalışmalarımız sırasında caddenin ileride tekrar kazınmaması için doğalgaz şebeke hatlarını da döşeyeceğiz. Bu altyapı çalışmalarının ardından üst yapıda parke, bordur, aydınlatma, ağaçlandır ve peyzaj çalışmalarımızı icra ederek Yomra ile özdeşleşmiş bu caddeyi ilçemize ve insanlarımıza layık hale getireceğiz. Çalışmalarımızı 2022 yılı içinde tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz’’ dedi.

Konuşmasında caddede yapılacak olan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler veren Başkan Bıyık, ‘’Akar Yakıt İstasyonu’ndan Yomra Deresi’ne kadar olan Hükümet Caddesi’nin tamamı, yan yollar ve bağlantı yolları ile birlikte yaklaşık olarak 2.500 metrelik güzergahta çalışmalarımızı ivedilikle sürdüreceğiz. Akaryakıt İstasyonu’ndan Yomra Deresi yönüne doğru caddeyi tek yön yaparak geniş kaldırımlar inşa edeceğiz. Böylelikle caddeyi esnaf ve vatandaşlar açısından daha kullanışlı hale getirmiş olacağız’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yomralı 2 yıl önce

Helal olsun sana... Yomra sana minnettar...

banner63

banner105