İDDİALARI YALANLADI

Arsin Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı İmdat Uzun, Trabzon’un Arsin ilçesi Elmaalan Mahallesi’ndeki kooperatif mandırasından çıkan katı atıkların mahalledeki içme suyuna karışmadığını ileri sürdü. Uzun, mandıradan çıkan gübre atıklarını sıvı ve katı olarak ayrıştırdıklarını söyledi.

ATIKLARIN SUYA KARIŞMA DURUMU YOK

Trabzon’un Arsin ilçesi Elmaalan Mahallesi’nde bulunan S.S. Arsin Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin Başkanı İmdat Uzun, mandıra atıklarının herhangi bir içme suyuna karışma durumunun olmadığını ileri sürdü. İki yıl önce mandıra atıklarının suya karıştığını bunun sonucunda da 50 bin lira ceza aldıklarını belirten Başkan Uzun, “Elimizden geldiği kadar insanlara zarar vermemeye çalışıyoruz. Gübre suyuyla ilgili sıkıntımız var doğrudur. Biz projeye istinaden makine ekipmanlarımız ve gübre çukurumuzu yaptık.” dedi.

MEVZUAT SIKINTISI YAŞANIYOR

Başkan İmdat Uzun, Tarım ile çevre Bakanlıklarının mevzuat sorunu yaşadıkları için sorunu üreticinin çektiğini söyledi. Dönemin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Vekili Osman Uzun’un 7 ay önce tesislerini ziyaret ettiğini belirten Başkan İmdat Uzun, “Müdürümüze diğer çiftliklerde durum nedir diye sorduk. Onun sözüdür bu: “Hiçbir çiftlikte arıtma yok biz mevzuat gereği tarım ver çevre bakanlığının mevzuatı uyum sağlamıyor o yüzden sorun var” diye dedi. Çevre Bakanlığı çevreyi kirletme diyor, Tarım Bakanlığı diyor gübre çukuru yap diyor. Biz ne yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.