İki çocuk ezdi cezayı 15 taksitle ödeyecek

HEPİMİZİN HAYATI KARARDI

Trabzon'da iki çocuğun ölümünü neden olan Şaban K., 21 gün tutuklu kaldıktan sonra 16 Bin TL kefaletle serbest kalmıştı. Çocuklarını kaybeden iki aile, trafik kazasının ardından serbest kalan kamyon sürücü Şaban S.'yi suçladı. Kazada hayatını kaybeden Kemal Yılmaz'ın babası Nazım Yılmaz, "Cezalar caydırıcı olmalı. Kazadan sonra hepimizin hayatı değti. hepimizin psikolojisi bozuldu, hayatımız karardı. İşimden de oldum" dedi. 

CEZANIN AĞIR OLMASI GEREKİR

Kazada 4 yaşındaki kızı Elif'i kaybeden Yıldıray Yılmaz ise acılarının dinmediğini söyledi. Yıldıray Yılmaz, "Çocuklarımızı ezen şoförün serbest olması bizi kahrediyor. Bizim canımız yandı, başkalarının canı yanmasın istiyoruz. Trafik kazalarındaki cezaların ağır olması gerekiyor" diye konuştu.

MAHKEME KARARI AÇIKLADI

Bilyeli ile birlikte kayarken, seyir halindeki kamyonun arka tekerliği altında kalarak can veren iki kuzenin ölümüne neden olan sürücü Şaban K., mahkemede 20-25 km hızla seyir ettiğini söyledi. Şaban K., "Bilyeli ile kayan çocukları geçtikten sonra arka kısımdan aracın altına girdiler" dedi. Adli Tıp Kurumu raporunda tali kusurlu olduğu belirlenen Şaban K. yargılandığı mahkeme tarafından T-taksirli ölüme sebep olmak suçundan önce 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, kamyonu sürücüsü Şaban C.'nin tali kusurlu olduğu gerekçesiyle cezasını paraya çevirerek, 15 eşit taksitte ödemesine hükmetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.