İKİ GÜNDE 136 KİŞİYE CEZA

Türkiye’de hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 31 ilde başlayan sokağa çıkma yasaklarına uymayanlara ceza yazıldı.
Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında 31 ilimizde 10 Nisan 2020 tarihinde saat 24.00 itibarıyla sokağa çıkma yasağı başlamış olup bugün gece saat 24.00’a kadar devam edecektir. 31 ilimizde toplam 63 milyon 640 bin vatandaşımız sokağa çıkma yasağı kapsamında evlerinde kalarak alınan karara yüksek bir oranda uyum sağlamıştır. Ancak bazı illerimizde az sayıda da olsa alınan kararlara uymayan vatandaşlarımıza Umumi Hıfzıssıhha ve TCK’nın ilgili maddeleri kapsamında adli ya da idari işlem uygulanmıştır. Bu kapsamda sokağa çıkma yasağı başladığı andan itibaren bu kuralı ihlal eden toplam 24 bin 88 kişiye adli ya da idari işlem gerçekleştirilmiştir” ifadeleri kullanıldı. Türkiye’de 18 bin kişiye yasaklara uymadığı için ceza yazılırken Trabzon’daki rakam da belli oldu. Trabzon’da toplamda 136 kişiye Sokağa Çıkma Yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle ceza yazılırken bunların 84’inin polis bölgesinde, 52’sinin ise Jandarma bölgesinde olduğu belirtildi. 136 kişiye toplam 114 bin TL para cezası kesildi.

Anahtar Kelimeler:
JandarmaIlIlanToplam
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.