İki şoför tutuklandı

Trabzon'un Akçaabat ilçesinde, yolcu minibüsü ile TIR’ın çarpıştığı kaza sonrası gözaltına alınan Gürcistan uyruklu şoför tutuklandı, minibüs sürücüsü ise serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcılığı bugün sürücünün adli kontrolle serbest bırakılmasına itiraz etti. İtirazın ardından minibüs sürücüsü tutuklandı.

MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Yıldızlı Mahallesi'nde 3 kişinin öldüğü 18 kişinin yaralandığı kazada Gürcistan plakalı TIR’ın sürücüsü Mardale İshvili E. ile 61 M 1152 plakalı minibüsün sürücüsü Ş.A emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık işlemlerinin ardından her iki sürücü de tutuklanmaları istemiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Kaza tespit tutacağına göre TIR şoförünün arkadan çarpma kuralını ihlal ettiği, minibüs şoförünün ise yolun en sağında yolcu indirme ve bindirme kuralını ihlal ettiği belirtildi. Mahkemeye çıkarılan sürücülerden TIR sürücüsü tutuklanırken, minibüs şoförü Şaban A ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 


SAVCI KARARA İTİRAZ ETTİ

Minibüs şoförünün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına Cumhuriyet Savcılığı bir üst mahkemeye itiraz etti. Savcılık, adli kontrol şartının kaldırılarak minibüs şoförünün tutuklanmasını istedi. İtirazı değerlendiren mahkem minibüs sürücüsü Şaban A.’nın tutuklanmasına karar verdi. İki sürücü hakkında tutuklama kararı çıkmış oldu.

Anahtar Kelimeler:
GürcistanSavcıHakim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner105